Decizie CA: Postul Like TV nu a primit licență

Publicat:

Decizie CA: Postul Like TV nu a primit licență

Consiliul Audiovizualului a refuzat să elibereze licență postului Like TV. Potențialul proprietar al televiziunii Natalia Poleakova a fost anterior directorul televiziunii ITV, lăsată fără licență de Comisia pentru Situații Excepționale.

Compania ei a solicitat o licență pentru noua televiziune imediat după ce ITV a fost interzis.


Consiliul Audiovizualului a analizat cererea companiei Media Discovery, pentru postul Like TV, la ședința din 8 decembrie. Proprietarul companiei Media Discovery este Natalia Poleakova, care este și directorul general al televiziunii ITV, temporar interzisă în Moldova, potrivit newsmaker.md.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Potrivit membrului Consiliului Ruslan Mihalevschi, conceptul cererii Like TV este asemănător cu cererea din 2015 a postului ITV. În special, descrierea televiziunii și baza sa de materiale. Atât atunci, cât și acum, potențialul canal TV a promis că va cumpăra patru calculatoare pentru montaj și două automobile. Mihalevschi a remarcat că până și suma necesară de bani pentru achiziționarea acestora a rămas aceeași. Natalia Poleakova a spus că nu vede nici o contradicție.

Mihalevschi a întrebat-o pe Poleakova despre raportul Serviciului de Informații și Securitate cu privire la finanțarea ilegală de către politicianul fugar Ilan Șor. Pe baza acestui raport, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat temporar activitatea ITV.

„Când spunem că cineva lucrează pentru cineva sau aparține cuiva, atunci avem în vedere că el primește bani de la acea persoană. Pe parcursul întregii mele activități ca administrator [ITV], am primit bani strict din publicitatea difuzată pe post”, a menționat Poleakova.

Decizie CA: Postul Like TV nu a primit licență

Întrebată de ce creează o nouă televiziune, Poleakova a explicat că nu poate influența pe deplin procesele din interiorul ITV, după ce a încetat să fie singurul proprietar.

Natalia Poleakova a fost anterior proprietara și directorul postului ITV. Ulterior, cota lui Poleakova a fost redusă la 49%, iar proprietarul majoritar a devenit Ivan Vuicu.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Acum, postul TV este condus de Ecaterina Hromi-Julien. La sfârșitul verii acestui an, postul ITV a început să difuzeze conținutul postului de televiziune Primul în Moldova, interzis temporar în Moldova și controlat de Șor.

În octombrie 2023, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat temporar licența a șase posturi de televiziune, printre care și ITV. În aceeași zi, Poleakova a depus o cerere la Consiliul Audiovizualului de a-i fi eliberată licență postului Like TV.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național

Hotărârea Curții Constituționale: Găgăuzia va primi cota TVA-ului din bugetul național Agenții economici din UTA Găgăuzia vor primi cota TVA-ului din bugetul național și nu...

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa…”

Deputatul Marian despre decizia CC: „Nu vom lăsa situația așa...” La scurt timp după ce Curtea Constituțională (CC) a declarat neconstituțională Legea cu privire la...

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ”să nu fie laşi”

Macron le cere aliaţilor Ucrainei ''să nu fie laşi'' Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat în vizită la Praga, le-a cerut marţi aliaţilor Ucrainei să "nu...

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.