Doi morţi într-un atac comis de Al Qaida vizând trupe separatiste din sudul Yemenului

Publicat:

Doi morţi într-un atac comis de Al Qaida vizând trupe separatiste din sudul Yemenului

Două persoane au fost ucise în noaptea de duminică spre luni într-un atac comis de Al Qaida în Peninsula Arabică (AQPA), care a vizat trupe separatiste din sudul ţării, a anunţat mişcarea separatistă, informează France Presse.

Atacul, care a avut loc în timpul unei operaţiuni de patrulare în provincia Ayban, a vizat un vehicul al forţelor armate afiliate Consiliului de Tranziţie din Sud (STC), potrivit unui comunicat al acestei mişcări separatiste apropiate de Emiratele Arabe Unite şi aliate cu puterea yemenită în războiul ei împotriva rebelilor houthi sprijiniţi de Iran, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Separatiştii STC participă la guvernul de uniune yemenit cu susţinători ai guvernului recunoscut de comunitatea internaţională. Ei sunt mobilizaţi în cadrul coaliţiei anti-houthi.

Alte cinci persoane au fost rănite în atac, a declarat pentru AFP un responsabil de securitate, sub condiţia anonimatului.

Născută în 2009 din fuziunea facţiunilor yemenite şi saudite ale Al Qaida, AQPA este considerată de Washington drept cea mai periculoasă ramură a reţelei extremiste sunite.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Ea s-a dezvoltat în haosul provocat de războiul civil care devastează Yemenul din 2014, între guvernul susţinut de Arabia Saudită şi rebelii houthi apropiaţi Iranului, dar a suferit multiple înfrângeri în ultimii ani, pierzând teritorii şi luptători.

Acesta este primul atac al AQPA de când Saad al-Awlaki a preluat conducerea grupării după moartea predecesorului său Khalid Batarfi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.