Donald Trump şi Andrzej Duda vor lua cina împreună, la New York

Publicat:

Donald Trump şi Andrzej Duda vor lua cina împreună, la New York

Donald Trump îl va primi miercuri pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru o cină la New York, a anunţat o sursă din anturajul fostului preşedinte american, candidat la Casa Albă la alegerile prezidenţiale din noiembrie acest an, citată de AFP.

Trump şi Duda vor lua cina la Trump Tower, una dintre proprietăţile magnatului republican american, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Acesta a adoptat o strategie a diplomaţiei din umbră, având întâlniri cu lideri străini şi criticând politica externă a preşedintelui Joe Biden, rivalul său democrat în scrutinul din noiembrie.

Săptămâna trecută, Donald Trump l-a primit pe şeful diplomaţiei britanice David Cameron. Între subiectele abordate de cei doi s-au aflat NATO şi războiul din Ucraina.

De asemenea, în luna martie miliardarul republican l-a primit pe premierul ungar Viktor Orban la reşedinţa sa luxoasă de la Mar-a-Lago, în statul Florida.

Preşedintele polonez Andrzej Duda este un aliat apropiat al fostului lider de la Casa Albă. Sub preşedinţia sa, Polonia a favorizat relaţiile cu SUA în dauna celor cu Uniunea Europeană.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Liderul conservator chiar a propus ca Polonia să construiască un ‘Fort Trump’ pentru a găzdui mii de soldaţi americani pe teritoriul polonez.

Duda a aşteptat mai mult de o lună înainte de a-l felicita pe democratul Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale americane din urmă cu cinci ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Gorghiu: 300 de fugari au fost readuşi în România de la începutul anului

Gorghiu: 300 de fugari au fost readuşi în România de la începutul anului Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că de la începutul anului şi...

Zeci de femei au fost ucise de soții lor în bătaie anul trecut

Zeci de femei  au fost ucise de soții lor în bătaie anul trecut 24 de moldovence  au murit în bătaie pe parcursul anului trecut. Victimele...

O clădire a Universității Columbia din New York, ocupată de manifestanți pro-palestinieni

O clădire a Universității Columbia din New York, ocupată de manifestanți pro-palestinieni Manifestanți pro-palestinieni de la Universitatea Columbia au ocupat marți o clădire din campusul...

Corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Nemerenco a dispus DEMISII

Corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți. Nemerenco a dispus DEMISII  Vicedirectoarea Spitalul de Psihiatrie din Bălți care deținea și interimatul funcției de administrator a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.