Donald Trump şi Andrzej Duda vor lua cina împreună, la New York

Publicat:

Donald Trump şi Andrzej Duda vor lua cina împreună, la New York

Donald Trump îl va primi miercuri pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru o cină la New York, a anunţat o sursă din anturajul fostului preşedinte american, candidat la Casa Albă la alegerile prezidenţiale din noiembrie acest an, citată de AFP.

Trump şi Duda vor lua cina la Trump Tower, una dintre proprietăţile magnatului republican american, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Maia Sandu salută decizia CC: ‘Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun’

Acesta a adoptat o strategie a diplomaţiei din umbră, având întâlniri cu lideri străini şi criticând politica externă a preşedintelui Joe Biden, rivalul său democrat în scrutinul din noiembrie.

Săptămâna trecută, Donald Trump l-a primit pe şeful diplomaţiei britanice David Cameron. Între subiectele abordate de cei doi s-au aflat NATO şi războiul din Ucraina.

De asemenea, în luna martie miliardarul republican l-a primit pe premierul ungar Viktor Orban la reşedinţa sa luxoasă de la Mar-a-Lago, în statul Florida.

Preşedintele polonez Andrzej Duda este un aliat apropiat al fostului lider de la Casa Albă. Sub preşedinţia sa, Polonia a favorizat relaţiile cu SUA în dauna celor cu Uniunea Europeană.

Citește și : Interesele comune ale Iranului şi Israelului

Liderul conservator chiar a propus ca Polonia să construiască un ‘Fort Trump’ pentru a găzdui mii de soldaţi americani pe teritoriul polonez.

Duda a aşteptat mai mult de o lună înainte de a-l felicita pe democratul Joe Biden pentru victoria sa în alegerile prezidenţiale americane din urmă cu cinci ani.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina

Suedia prezintă un plan de sprijin energetic pentru Ucraina Suedia a dezvăluit marţi un nou plan de ajutor pentru "a garanta aprovizionarea cu energie" a...

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice

Alți cinci candidați în Colegiile CSP sunt chemaţi la audieri publice Cinci candidați programați pentru audieri publice în perioada 30-31 mai și-au confirmat prezența, anunță...

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius

Două acorduri importante au fost semnate la Vilnius Vicepremierul Mihai Popșoi, împreună cu ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, au semnat Acordurile interguvernamentale...

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră

Chișinăul vine cu detalii despre vizita-fulger a lui Blinken în ţara noastră Secretarul de stat american, Antony Blinken, va sosi mâine, 29 martie, la Chișinău,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.