Dorin Recean: ”Rusia își extinde războiul hibrid și în România și în alte țări UE”. De ce George Simion e interzis în Republica Moldova (VIDEO)

Publicat:

Dorin Recean: ”Rusia își extinde războiul hibrid și în România și în alte țări UE”. De ce George Simion e interzis în Republica Moldova (VIDEO)

Rusia nu atacă Republica Moldova militar pentru că nu poate. În schimb, duce un război hibrid pentru a descuraja economia, pentru a produce haos și să destabilizeze țara. În proces sunt implicați și unii politicieni, inclusiv de la București, a declarat premierul moldovean Dorin Recean într-un interviu pentru Euronews România.

Dorin Recean spune că are informații cum că George Simion ar fi dorit destabilizarea Republicii Moldova, dar nu poate prezenta dovezi pentru că acestea sunt clasificate.


Premierul Dorin Recean explică de ce George Simion e interzis în Republica Moldova
Dorin Recean ”Pentru că există anumite discuții despre unire, la un moment dat, un politician și să-i spun numele, este vorba de George Simion, spunea că, citez acum «urăsc acest act artificial numit Republica Moldova». Care este reacția premierului Republicii Moldova la această declarație?”

Premierul Dorin Recean a menționat că, ”Rusia are un război hibrid. Obiectivul este să producă anxietate”
Jurnalistul l-a întrebat pe premier: ”George Simion este interzis pentru încă cinci ani în Republica Moldova și dumneavoastră spuneați că face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova? La ce v-ați referit? Ce fel de destabilizare?

Dorin Recean răspuns că Rusia astăzi nu atacă Republica Moldova militar, pentru că nu poate și nici nu va putea prea curând.

În schimb, are un război hibrid și obiectivul acestui război hibrid și obiectivul acestui război hibrid este să producă anxietate în societate, să descurajeze economia, să producă haos și, evident, să destabilizeze țara. Iată că în acest context sunt mai mulți actori politici care participă, unii cu reședință la Chișinău, alții cu reședință la București.
Premierul s-a referit la politicianul, George Simion.

”Nu este vorba despre opinii, este vorba despre informațiile și faptele care sunt constatate de către serviciile corespunzătoare și în baza acestor documente, statul Republica Moldova a luat decizia de a interzice acest cetățean în Republica Moldova.”

Dorin Recean, Întrebat dacă parte veni cu mia multe detalii a spus: ”Aceste informații rămân pentru această perioadă încă clasificate”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un comandant al NATO avertizează: Liderii americani se confruntă cu o sarcină urgentă – să reînnoiască bazele puterii SUA

Un comandant al NATO avertizează: Liderii americani se confruntă cu o sarcină urgentă - să reînnoiască bazele puterii SUA Fostul comandant suprem al forțelor NATO...

Fost ministru al apărării britanic profețește o baie de sânge în Ucraina, în cazul unui război înghețat: ‘Rusia s-ar întoarce mai târziu’

Fost ministru al apărării britanic profețește o baie de sânge în Ucraina, în cazul unui război înghețat: 'Rusia s-ar întoarce mai târziu' Fostul ministru al...

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza

Netanyahu spune că deciziile CPI nu vor afecta acțiunile Israelului în Gaza Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat vineri că orice decizie a Curții Penale...

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană

Zelenski cere sisteme suplimentare de apărare antiaeriană Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut vineri sisteme suplimentare de apărare antiaeriană pentru a ajuta la protejarea împotriva...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.