Evghenia Guţul i-a supărat pe oamenii din Svetlâi

Publicat:

Evghenia Guţul i-a supărat pe oamenii din Svetlâi

Autorităţile din comuna Svetlâi sunt indignate că başcanul Evghenia Guţul şi-ar însuşi unele succese care nu i-ar aparţine.

Săptămâna trecută, başcanul și echipa sa, a inaugurat un proiect de infrastructură, declarând că este primul de acest fel implementat de echipa lui Ilan Șor, transmite Tvr Moldova.


Într-o scrisoare oficială, apărută în presă, conducerea Primăriei Svetlîi spune că, de fapt, porţiunea de drum ar fi modernizată cu sprijinul unui agent economic şi cere să nu fie încălcată legislaţia Republicii Moldova.

Activistul civic, Olga Parzany, a postat pe o retea socială scrisoare prin care conducerea Primăriei cere liderului de la Comrat, Evghenia Guţul, să nu îşi facă o imagine pozitivă pe seama unui proiect care nu a fost implementat de către echipa fugarului Ilan Şor.

Evghenia Guţul i-a supărat pe oamenii din Svetlâi

SCRISOAREA PRIMĂRIEI COMUNEI SVETLÎI: „Primăria și Consiliul local al comunei Svetlîi se adresează către dvs. cu solicitarea de a nu promova Partidul Şor, declarat neconstituțional, și liderului acestuia, în cadrul întâlnirilor cu localnicii. Acest lucru contravine legislației şi discreditează activitatea conducerii Găgăuziei și a comunei Svetlîi.”

Citeşte şi: Veronica Dragalin ‘îi stă în gât’ lui Zaharova! Totul are legătură cu ultima declaraţie a şefei Anticorupţie

Contactat  de TVR MOLDOVA, primarul comunei Svetlîi s-a arătat supărat că acest document a apărut în presă şi a refuzat să comenteze incidentul.

PAVEL FILCEACOV, primarul comunei Svetlîi: „Să se lămurească cei care sunt parte acestei scheme…Cine a scurs afară (n.r: scrisoarea) ceva ce nu trebuia. Nu trebuie să comentez deocamdată acest lucru.”

În documentul oficial, reprezentanţii primării spun că proiectul de reparare a a două străzi este implementat de un agent economic şi nu de echipa fugarului condamnat la 15 ani de închisoare, Ilan Şor. Precizăm că, pe 16 august, bașcanul Evghenia Guțul a participat, alături de echipa ei, la ceremonia de inauguare a unei porţiuni de drum în comuna Svetlîi, municipiul Comrat. S-a taiat panglica roşie și a fost organizat și un spectacol pentru copii. Cei de la fostul partid al lui Şor, scos în afara legii, au publicat un comunicat în care se sustine că:

Evghenia Guţul i-a supărat pe oamenii din Svetlâi

COMUNICATUL ECHIPEI ŞOR: „Este primul proiect de infrastructură pe care îl punem în aplicare în localitatea dumneavoastră și în regiune. Construcția acestui drum demonstrează că noi nu aruncăm vorbe în vânt.”

Cei din echipa başcanului Evghenia Guţul ne-au declarat că vor veni mai târziu cu un comentariu despre această dispută.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Julian Assange obţine o victorie de moral în justiţia britanică

Julian Assange obţine o victorie de moral în justiţia britanică Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care luptă în instanță să nu fie extrădat în Statele Unite,...

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin

Kremlinul anunță exerciţii nucleare la ordinul lui Putin Kremlinul a anunțat luni că exerciţiile cu arme nucleare non-strategice pe care preşedintele Vladimir Putin le-a ordonat...

O dronă, sateliţi de geolocalizare şi ore întregi de căutare în ceaţă pentru a găsi elicopterul preşedintelui iranian

O dronă, sateliţi de geolocalizare şi ore întregi de căutare în ceaţă pentru a găsi elicopterul preşedintelui iranian Accidentul de elicopter în care a murit...

Câtă miere au exportat moldovenii în 2023

Câtă miere au exportat moldovenii în 2023 În anul 2023, în Republica Moldova, producția de miere a fost de aproximativ 5 500 de tone, similară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.