Festivalul destinat promovării tradițiilor românești revine la Chișinău

Publicat:

Festivalul destinat promovării tradițiilor românești revine la Chișinău

Festivalul destinat promovării tradițiilor românești în Moldova și consolidării dialogului cultural bilateral revine la Chișinău cu cea de-a doua ediție. Evenimentul va fi organizat în perioada 17-19 mai, la Grădina Botanică. Festivalul cuprinde un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României, transmite IPN.

Publicul va avea acces gratuit la expoziții de obiecte tradiționale, ateliere de meșteșug, dansuri populare, muzică tradițională și concerte ale unor trupe consacrate, dar și din noul val al muzicii românești. Patrimoniul din regiuni precum Moldova, Transilvania, Dobrogea, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Bucovina va fi prezentat și explicat publicului din Republica Moldova într-un cadru de voie bună și prietenie.


În cele trei seri de festival, pe scenă vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică, împreună de Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache și Diana Bucșa, Robin and The Backstabbers, cu Domino în deschidere, și Direcția 5.

Citește și: Organizatorii Summer Fest anulează prestația cântărețului rus, Jah Khalib în urma valului de critici

Alături de cei peste 30 de artizani din România, la Grădina Botanică din Chișinău vor fi prezenți și artiști populari din Republica Moldova.

Tehnica meșteșugurilor, obiceiurile populare, caracteristicile zonelor istorice românești și alte detalii despre programul festivalului pot fi găsite pe site-ul evenimentului și pe paginile dedicate acestuia pe rețelele de socializare.

„Festivalul Tradițiilor Românești” este finanțat și organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al președintelui României, Klaus Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune pentru vecinii de peste Prut: Românii ar putea călători în SUA fără vize

Românii ar putea călători în SUA fără vize Cetățenii cu pașapoarte române ar putea călători fără vize în Statele Unite ale Americii (SUA) începând cu...

Un moldovean ar fi fost reținut în Georgia. Este bănuit că ar fi unul dintre organizatorii protestelor

Un moldovean ar fi fost reținut în Georgia. Este bănuit că ar fi unul dintre organizatorii protestelor Un cetățean moldovean ar fi fost reținut în...

Jacques Rupnik: „Trei lecții din Europa Centrală pentru extinderea către Ucraina și Balcani”

Jacques Rupnik: „Trei lecții din Europa Centrală pentru extinderea către Ucraina și Balcani” La douăzeci de ani de la extinderea din 2004, geopolitica se deplasează...

Parlamentul georgian dezbate în lectură finală legea privind ‘agenţii străini’ care a declanşat proteste masive

Parlamentul georgian dezbate în lectură finală legea privind 'agenţii străini' care a declanşat proteste masive O lege care a declanşat proteste în masă în Georgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.