Ghidighicienii vor avea canalizare gravitațională – VIDEO

Publicat:

Ghidighicienii vor avea canalizare gravitațională

Locuitorii din satul Ghidighici, municipiul Chișinău, vor beneficia de 3,63 de kilometri de rețele de canalizare gravitațională, construită cu suportul Guvernului României în cadrul Programului Național ”Satul European”, ediția I. Potrivit unui comunicat, la sistem vor fi racordate 745 de gospodării cu 2696 de beneficiari, inclusiv patru agenți economici din localitate.

Citeşte şi: Suspectul din cazul gravidei ucise este acuzat, deocamdată, de răpire, NU și de omor – Stiripesurse.md


Proiectul a fost aprobat spre co-finanțare pe 21.03.2023, în baza Acordului dintre Guvernul R. Moldova și cel al României, privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară. Valoarea totală a proiectului constituie peste 7,8 milioane de lei, dintre care 3,06 milioane de lei alocații aprobate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar 4,044 milioane de lei din ajutorul acordat de București.

De asemenea, administrația publică locală a venit cu o contribuție de aproximativ 850 de mii de lei.

Ghidighicienii vor avea canalizare gravitațională

Potrivit primarului de Ghidighici, Victoria Calmîș, prin dezvoltarea infrastructurii satului, cetățenii vor avea acces la servicii publice de calitate, iar asta va permite dezvoltarea continuă și durabilă a localității.

Totodată, astfel de proiecte, duc și la creșterea gradului de valorificare a oportunităților de atragere a investițiilor din surse externe, în cadrul autorităților publice locale, a menționat primarul.

Ghidighicienii vor avea canalizare gravitațională

De asemenea, în cadrul Programului ”Satul European Express”, în localitatea Ghidighici a mai fost implementat un proiect de modernizare și eficientizare a iluminatului stradal. Odată cu finalizarea acestui proiect, peste 5000 de locuitori beneficiază de iluminat stradal modern, în care au fost investite în jur de 320 mii de lei, bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

În total, 33 de proiecte din cele 896 aprobate în cadrul Programelor Naționale ”Satul European” și ”Satul European Express” beneficiază de sprijin financiar din partea României. Investiția Guvernului de la București în aceste proiecte se ridică la peste 117 milioane de lei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meryl Streep va primi un Palme d’Or onorific la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes

Meryl Streep va primi un Palme d'Or onorific la ceremonia de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes Meryl Streep, una dintre cele mai...

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024

Israelul îşi sfătuieşte cetăţenii să nu călătorească la Malmo cu ocazia concursului Eurovision 2024 Israelul şi-a sfătuit joi cetăţenii să nu călătorească în oraşul suedez...

Billie Eilish anunţă turneul mondial ‘Hit Me Hard and Soft’

Billie Eilish anunţă turneul mondial 'Hit Me Hard and Soft' Billie Eilish revine pe scenă. Cântăreaţa în vârstă de 22 de ani tocmai a anunţat...

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir Vitor Roque (19 ani) a ajuns la Barcelona la începutul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.