Grigorișin: Orașul Bălți nu va vedea troleibuzele fără fir

Publicat:

Grigorișin: Orașul Bălți nu va vedea troleibuzele fără fir

Bugetul municipal ar fi pierdut aproximativ 8 milioane de lei, în urma unei decizii a fostei conducerii a orașului, care viza o plată suplimentară, pentru ca cele 22 de troleibuze noi să ajungă pe străzile orașului cu câteva zile mai devreme.

Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul ședinței consiliului municipal Bălți.


Aleșii locali au decis să abroge amendamentul semnat de fostul primar, Nicolai Grigorișin, prin care s-a solicitat de la antreprenor acest lucru, potrivit tvn.md.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Grigorișin, care este acum consilier municipal, e convins că troleibuzele fără fir nu vor ajunge în oraș, în condițiile în care amendamentul a fost abrogat. Nicolai Grigorișin, consilier municipal:

„Și astăzi sunt convins în ceea că dacă se va întrerupe recepția, atunci orașul nu va vedea aceste troleibuze. Va fi anunțat un concurs nou, dar va fi un preț nou, acolo nu va mai fi acest preț, sunt convins în asta.”

Actualul edil, Alexandr Petcov, spune că va sesiza ofițerii CNA cu privire la acest subiect.

Alexandr Petcov primar de Bălți: 

„Eu cred că se cer careva măsuri, am discutat și cu consilierii, consilierii pot iniția și o comisie dacă va fi nevoie, eu cred că oricum și ofițerii anticorupție vor avea de lucrat asupra procedurii prin care a fost semnată. Dacă intra acest amendament la contract, bălțenii, din bugetul municipal, trebuiau să achite încă mai bine de 450 de mii de euro, este o sumă destul de simțitoare. Eu vreau să-i asigur pe toți bălțenii că contractul nu este reziliat, troleibuzele vor veni.”

Unii aleși locali spun că atunci când s-a solicitat acceptarea amendamentului aparatul primăriei nu a prezenta tot pachetul de acte.

Vladimir Rusu, consilier municipal: 

„La ședința precedentă a fost luată o decizie fără a fi prezentate absolut toate actele și copia contractului în special asta ne interesează, ce privește cumpărarea, vânzarea și transmiterea-recepționarea acestor troleibuze. La moment, secretarul consiliului care are dreptul, în cazul în care consideră ilegală decizia, să nu contrasemneze, ceea ce a făcut doamna Serdiuc.”

Irina Serdiuc, secretara Consiliului Municipal Bălți: 

„Eu nu am contrasemnat prezentul proiect de decizie, deoarece am considerat că este ilegal, deoarece n-a fost coordonat în primul rând conform procedurii. A fost pregătit proiectul de decizie, dar n-au fost anexate toate documentele. Nu avem de la bancă nicio adresare, mai mult, a lipsit avizul Direcției Financiar Economice. Contractul a fost semnat pe data de 17 noiembrie 2023, de către domnul Grigorișin Nicolai, dar în perioada dată, funcția de primar interimar o executa domnul Șmulschi Ghenadii.”

Potrivit amendamentului semnat de Grigorișin, antreprenorul urma să livreze unitățile de transport cu o lună mai devreme decât era prevăzut în contract. Primele 10 troleibuze trebuiau să ajungă în oraș până pe data de 30 noiembrie, iar restul 12 până pe 25 decembrie.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Amintim că, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a oferit municipiului Bălți un împrumut de 4,6 milioane de euro pentru procurarea a 22 de troleibuze alimentate cu baterii și pentru iluminarea a șase străzi din oraș.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Anca Dragu se ţine tare: BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului

BNM nu vrea să plătească prejudiciul în dosarul furtului miliardului Banca Națională a Moldovei (BNM) nu dorește să răspundă material pentru acțiunile foștilor șefi, acuzați...

Boris Pistorius ştie cum s-a produs breşa de securitate în comunicarea armatei germane

Boris Pistorius ştie cum s-a produs breşa de securitate în comunicarea armatei germane Ministrul apărării german Boris Pistorius a declarat marţi că discuţia dintre patru...

Mai puține cazuri de gripă și COVID-19 la nivel național

Mai puține cazuri de gripă și COVID-19 la nivel național Se atestă o scădere continuă a numărului de cazuri de infecții respiratorii acute, la nivel...

Igor Grosu: Lavrov nu mai e diplomat, ci purtătorul mesajelor negative ale unui criminal de război

Igor Grosu: Lavrov nu mai e diplomat, ci purtătorul mesajelor negative ale unui criminal de război Președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a răspuns ministrului rus de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.