În turul II al alegerilor locale, PAS a câștigat cele mai multe primării

Publicat:

În turul II al alegerilor locale, Partidul Acțiune și Solidaritate a câștigat cele mai multe primării – 66 la număr. Formațiunea este urmată de Partidul Socialiștilor, care a obținut 41 de mandate de primar.

Totodată, 32 de primari aleși au candidat independent. Datele au fost prezentate de către Comisia Electorală Centrală într-o conferință de presă.


Citeşte şi: Slusari vede tot mai limpede: ‘Situația politică este tot mai clară’

Președinta CEC, Angelica Caraman, a declarat că 30 de primari aleși au fost înaintați de Partidul Social Democrat European, iar Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei are 22 de primari. Alte 17 mandate de primar le-a obținut Partidul Politic „Renaștere”, iar candidații Partidului Liberal Democrat din Moldova au obținut victorii în 11 localități.

Câte opt mandate de primar le revin Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Politic „Mișcarea Respect Moldova”.

Partidul Politic „Partidul Nostru” are primari în șase localități după turul II. Câte cinci mandate de primar le revin Partidului „Schimbării” și Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Partidului Democrat Modern din Moldova.

Candidații Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au învins în patru localități, iar ai Partidului Liga Orașelor și Comunelor – în trei. Câte două mandate de primar au obținut Partidul Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Național Liberal și Partidul Politic Democrația Acasă. Câte o Primărie au Partidul Liberal, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa și Partidul Politic Partidul Verde Ecologist.

Citeşte şi: Nemerenco îl face de ocară pe medicul şpăgar din Bălţi

În primul tur al alegerilor locale, PAS a obținut cele mai multe mandate de primari aleși pe țară – 225 de primari. Pe locul secund după numărul primarilor aleși este PSRM cu 99 de primari. Pe a treia poziție după numărul mandatelor de primari îl dețin candidații independenți – au reușit în primul tur să se afirme 83 de primari aleși. Pe a patra poziție se situează PSDE, candidații căruia au reușit să obțină mandate de primar în 73 de localități din primul tur. 

CITESTE SI

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

105 ani de la unirea Bucovinei cu România

105 ani de la unirea Bucovinei cu România Pe 28 noiembrie 1918, reprezentanții Bucovinei au proclamat Unirea cu România, care îi datorează boierului Iancu Flondor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.