Inteligența artificială ne lasă șomeri. Elon Musk: „Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”

Publicat:

Inteligența artificială ne lasă șomeri. Elon Musk: „Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”

Elon Musk spune că inteligența artificială ne va lua toate locurile de muncă, dar că acesta nu este neapărat un lucru rău.

Probabil că niciunul dintre noi nu va mai avea un loc de muncă”, a declarat Musk despre inteligența artificială la o conferință tehnologică de joi, scrie edition.cnn.com.


La VivaTech 2024 din Paris, Musk a descris un viitor în care locurile de muncă vor fi „opționale”.

„Dacă vrei să faci un job care este un fel de hobby, poți face un job”, a spus Musk. „Dar, în rest, AI și roboții vor furniza orice bunuri și servicii pe care le doriți”.

Pentru ca acest scenariu să funcționeze, a spus el, ar trebui să existe un „venit universal ridicat” – a nu se confunda cu venitul universal de bază, deși nu a împărtășit cum ar putea arăta acesta. (UBI se referă la faptul că guvernul dă o anumită sumă de bani tuturor, indiferent de cât câștigă).

„Nu ar exista o lipsă de bunuri sau servicii”, a spus el.

Capacitățile de inteligență artificială au crescut vertiginos în ultimii ani, suficient de repede încât autoritățile de reglementare, companiile și consumatorii încă își dau seama cum să folosească tehnologia în mod responsabil. De asemenea, continuă să crească îngrijorările cu privire la modul în care se vor schimba diverse industrii și locuri de muncă pe măsură ce IA va prolifera pe piață.

În ianuarie, cercetătorii de la Laboratorul de informatică și inteligență artificială al MIT au constatat că locurile de muncă adoptă IA mult mai lent decât se așteptau și se temeau unii. De asemenea, raportul a afirmat că majoritatea locurilor de muncă identificate anterior ca fiind vulnerabile la IA nu erau avantajoase din punct de vedere economic pentru angajatori să le automatizeze la acel moment.

De asemenea, experții consideră în mare măsură că multe locuri de muncă care necesită o inteligență emoțională ridicată și interacțiune umană nu vor trebui înlocuite, cum ar fi profesioniștii din domeniul sănătății mintale, creativii și profesorii.

Musk a fost deschis cu privire la preocupările sale legate de IA. În timpul discursului de joi, el a numit tehnologia cea mai mare frică a sa. El a citat seria „Culture Book Series” de Ian Banks, o privire ficțională utopică asupra unei societăți conduse de o tehnologie avansată, ca fiind cea mai realistă și „cea mai bună imagine a unei viitoare IA”.

Totuși, într-un viitor fără locuri de muncă, Musk s-a întrebat dacă oamenii se vor simți împliniți din punct de vedere emoțional.

„Întrebarea va fi cu adevărat una legată de sens – dacă computerul și roboții pot face totul mai bine decât tine, are viața ta un sens?”, a spus el. „Cred că poate că mai există încă un rol pentru oameni în acest sens – în sensul că am putea da un sens inteligenței artificiale.”

De asemenea, el și-a folosit timpul petrecut pe scenă pentru a-i îndemna pe părinți să limiteze cantitatea de social media pe care o pot vedea copiii, deoarece „sunt programați de o IA care maximizează dopamina”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia

Armata belarusă a efectuat exerciţii militare neanunţate la graniţele cu Ucraina şi Polonia Unităţi de rachete şi artilerie ale Forţelor Armate din Belarus s-au deplasat...

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.