Irlanda de Nord a înregistrat anul acesta cea mai caldă lună iunie din ultimii 172 de ani

Publicat:

Irlanda de Nord a înregistrat în 2018 cea mai caldă lună iunie din 1846 şi până în prezent, potrivit unor măsurători meteorologice, informează PA, potrivit agerpres.

În iunie 2018 a fost înregistrată, de asemenea, cea mai ridicată temperatură măsurată vreodată de Observatorul Armagh de la debutul din 1795 al măsurătorilor meteorologice în Regatul Unit al Marii Britanii. Cele mai călduroase zile din 2018 au fost 27 şi 28 iunie, când temperaturile au ajuns la valori de 30,4 grade Celsius, respectiv 30,2 grade Celsius.


Citește și : Militari chinezi au defilat pentru prima oară la Minsk, în Belarus

Potrivit specialiştilor de la Observatorul Armagh, 27 iunie 2018 a fost cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată în această regiune de când au început măsurătorile meteorologice, în urmă cu 223 de ani.

În total, iunie 2018 a fost o lună mai caldă decât media, mai uscată şi cu mai multe ore de expunere la un soare puternic.

“Cu o temperatură medie lunară de 16,16 grade Celsius, aceasta a fost cea mai caldă lună iunie înregistrată la Armagh în ultimii 172 de ani – după anul 1846 – şi a treia cea mai caldă lună iunie înregistrată la Armagh de când au început să se facă măsurători ale temperaturii la Observatorul Armagh în 1795”, au precizat meteorologii nord-irlandezi.

“De asemenea, este cea mai secetoasă lună iunie din ultimii trei ani după iunie 2015, când s-au înregistrat precipitaţii de 29,45 mililitri pe centimetru cub”, au adăugat ei.

Cele mai călduroase cinci luni iunie înregistrate la Armagh, prin prisma valorilor medii de temperatură, au fost iunie 1846 (16,9 grade Celsius), iunie 1826 (16,4 grade Celsius), iunie 2018 (16,2 grade Celsius), iunie 1887 (15,9 grade Celsius) şi iunie 1970 (15,8 grade Celsius).

În iunie 2018, meteorologii nord-irlandezi au înregistrat un total de 180,5 de ore însorite. Cea mai însorită zi din iunie 2018 a fost înregistrată în data de 29, când soarele a fost vizibil pe bolta cerească timp de 14,7 ore.

“Această valoare este cu 4% mai mare decât media pe termen lung (1881-2010) de ore însorite înregistrate în luna iunie la Armagh şi cu aproximativ 25% mai mult decât valoarea medie înregistrată în ultimii 30 de ani (1981-2010)”, au precizat specialiştii de la Observatorul Armagh.

Citește și : Polonia: Preşedinta Curţii Supreme refuză decizia de pensionare

Potrivit Met Office (Biroul de Meterologie din Marea Britanie, n.r.), vremea va continua să fie însorită în Irlanda de Nord pe durata acestei săptămâni.

Miercuri, temperaturile vor urca până la valoarea maximală de 25 de grade Celsius.

Interdicţia ce vizează folosirea apei curente în grădinărit şi alte lucrări sau servicii gospodăreşti rămâne în vigoare în Irlanda de Nord.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin

Moldoveancă în Italia, nevoită să schimbe domiciliul de trei ori fiindcă era hărțuită de fostul concubin Un bărbat în vârstă de 39 de ani, originar...

Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai

Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai Joi, Donald Trump a intrat în istorie,...

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat...

Trupurile celor două românce, care au fost luate de ape în Italia, identificate. Tânărul de 25 de ani, încă de negăsit. Salvatorii i-au căutat...

O clădire s-a prăbușit în Turcia. Mai mulți oameni au rămas blocați sub dărâmături

O clădire s-a prăbușit în Turcia. Mai mulți oameni au rămas blocați sub dărâmături Caz cutremurător în Turcia. O clădire rezidențială cu patru etaje din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.