Italia : Noi proteste ale migranților africani la Florența după uciderea unui senegalez

Publicat:

Sute de migranţi africani au protestat marţi în oraşul italian Florenţa pentru a doua zi consecutiv, după ce un vânzător ambulant senegalez a fost împuşcat mortal în acest oraş, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

La puţin timp după anunţarea acelei crime, grupuri de migranţi au pornit luni în marşuri prin centrul istoric al Florenţei, răsturnând în calea lor coşuri de gunoi, scootere parcate şi ghivece de flori stradale, conform agerpres.


Marţi, circa 500 de migranţi africani cărora li s-au alăturat şi localnici au pornit un alt protest la locul unde comerciantul senegalez a fost ucis cu focuri de armă. Tensiunile s-au amplificat când circa o sută dintre ei s-au apropiat de un dispozitiv al forţelor de ordine format din poliţişti echipaţi cu bastoane de cauciuc şi scuturi, dar nu s-au înregistrat confruntări.

Citește și : Raidurile aeriene efectuate de Rusia în Siria ar putea fi calificate drept crimă de război (ONU)

Primarul Florenţei, Mayor Dario Nardella, precum şi lideri ai numeroasei comunităţi senegaleze din acest oraş, au lansat apeluri la calm.

Poliţia l-a arestat pe cetăţeanul italian în vârstă de 66 de ani care a tras luni şase focuri de armă în africanul care vindea genţi din piele, umbrele şi brăţări lângă un pod în oraşul din Toscana. Autorităţile afirmă că atacul nu ar fi avut o motivaţie rasistă, invocând un bilet găsit în apartamentul suspectului şi care sugera că acesta ar fi intenţionat să se sinucidă.

Incidentul survine după alegerile legislative încheiate cu un succes al partidelor de extremă-dreapta şi antisistem, în contextul resentimentelor provocate în rândul italienilor de sosirea în ultimii ani a sute de mii de migranţi ilegali africani. Formaţiunea populistă Mişcarea 5 Stele (M5S) a devenit principalul partid al ţării, obţinând peste 32 % din voturi, în timp ce o alianţă formată din dreapta şi extrema-dreaptă a obţinut circa 37%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia

Pentru prima dată, un moldovean, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România, după un accident suferit în Serbia Astăzi, în premieră, un cetățean moldovean, victimă...

În luna mai, s-au oferit mai puține credite în comparație cu luna aprilie. Ce spun specialiștii

În luna mai, s-au oferit mai puține credite în comparație cu luna aprilie. Ce spun specialiștii În luna mai, creditele noi acordate au constituit 4...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.