Jumătate din armele occidentale promise sunt livrate cu întârziere (ministru)

Publicat:

Jumătate din armele occidentale promise sunt livrate cu întârziere 

  Jumătate din armele occidentale promise Ucrainei sunt livrate cu întârziere, a declarat duminică la Kiev ministrul ucrainean al apărării, Rustem Umerov, relatează AFP.

“În prezent, un angajament nu este sinonim cu livrarea, 50% dintre (aceste) angajamente nu sunt livrate la timp”, a declarat ministrul în cadrul unui forum la Kiev dedicat marcării a doi ani de la lansarea campaniei militare ruse în Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Din cauza acestor întârzieri, “pierdem oameni, pierdem teritorii”, a adăugat el.

Armata ucraineană, confruntă cu o situaţie extrem de dificilă pe front, a fost nevoită să se retragă din oraşul său fortăreaţă Avdiivka (est) după luni de lupte dure, invocând lipsa de oameni şi de muniţie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut în repetate rânduri aliaţilor săi occidentali în ultimele zile să livreze ajutor militar “la timp”, solicitând în special muniţie, mai multe sisteme de apărare aeriană şi avioane de luptă.

“Ştiţi foarte bine de ce avem nevoie pentru a ne proteja spaţiul aerian, pentru a ne întări armata terestră, de ce avem nevoie pentru a susţine şi a continua reuşitele noastre pe mare, şi ştiţi perfect de bine că avem nevoie de asta la timp, şi ne bazăm pe voi” a declarat Zelenski sâmbătă în cadrul unui summit G7 prin videoconferinţă, în ziua împlinirii a doi ani de la lansarea campaniei militare ruse.

Preşedintele ucrainean a afirmat totodată că întârzierile în livrările de arme au contribuit la eşecul contraofensivei Kievului din vara anului 2023.

“Anul trecut, în timpul contraofensivei, am avut o mulţime de lucruri foarte utile, multe lucruri foarte importante, dar nu toate au ajuns la timp”, a explicat el vineri.

Citeşte şi: Moscova acuză British Council de spionaj pentru Ucraina

La rândul său, premierul Denis Şmîhal a declarat duminică, în cadrul formului de la Kiev, că Ucraina este convinsă că Statele Unite nu o va “abandona” în faţa Rusiei şi că ajutorul de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev, blocat în Congres de luni de zile, va fi în cele din urmă aprobat.

“Suntem profund convinşi că Statele Unite nu vor abandona Ucraina în ceea ce priveşte sprijinul financiar şi militar”, a afirmat şeful guvernului de la Kiev.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trump urmează să primească milioane de acţiuni suplimentare de la grupul său media, în valoare de 1,17 miliarde de dolari

Trump urmează să primească milioane de acţiuni suplimentare de la grupul său media, în valoare de 1,17 miliarde de dolari Fostul preşedinte american Donald Trump...

Un membru CSM riscă să fie sancționat. Nu a depus la timp declarația de avere

Un membru CSM riscă să fie sancționat. Nu a depus la timp declarația de avere Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat un proces contravențional...

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite

Incident într-o școală din Țara Galilor. Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite în timpul unui incident care s-a produs într-o școală...

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu

SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din spațiu SUA și Rusia se înfruntă la ONU din cauza armelor nucleare din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.