Jurnalul secret al unui supravieţuitor al lagărului de concentrare de la Dachau, publicat sub forma unui roman grafic

Publicat:

Jurnalul secret al unui supravieţuitor al lagărului de concentrare de la Dachau, publicat sub forma unui roman grafic

Jurnalul secret al jurnalistului şi poetului german Edgar Kupfer-Koberwitz din perioada petrecută de acesta în lagărul de concentrare de la Dachau a fost publicat sub forma unui roman grafic, a unui film pe YouTube şi a unui text online, informează DPA.

Kupfer-Koberwitz a fost prizonier politic în lagărul nazist din noiembrie 1940 până la eliberare, în 29 aprilie 1945, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Proiectul în limba germană, intitulat “Ein Überleben lang”, spune povestea experienţelor sale prin texte sfâşietoare şi imagini obsedante, fără patos şi bazându-se pe fapte.

Citate din autorul născut la Wroclaw în 1906 şi decedat la Stuttgart în 1991 sunt încorporate într-o intrigă ficţională: în mai 1945, el descrie experienţele sale soldaţilor americani, de la arestarea sa pe motive vagi în timp ce se afla în exil în Italia în 1940 şi până la eliberarea sa.

Filmul şi cartea online evidenţiază ororile lagărului, Dachau fiind primul lagăr de concentrare care a intrat în funcţiune cu câteva săptămâni după ce Adolf Hitler a preluat puterea în martie 1933.

“Era ceva implacabil, ceva teribil, ceva rece ca gheaţa care atârna peste tot”, povesteşte Kupfer-Koberwitz, citat în text.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

“Niciodată în viaţa mea nu am mai simţit un mediu atât de necondiţionat de periculos şi ostil. Era ca şi cum aerul ar fi fost plin de ţipete îngheţate de disperare”, precizează acesta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Veşti bune din Slovacia: Starea premierului Fico se ameliorează

Starea premierului Fico se ameliorează Starea premierului slovac Robert Fico se ameliorează, inclusiv capacitatea sa de comunicare, la cinci zile după ce a fost rănit...

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară

117 grădinițe din Chișinău își vor sista temporar activitatea în perioada de vară Peste o sută de instituții de educație preșcolară din orașul Chișinău și...

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului

Oficialii georgieni vor intra pe lista neagră a Washingtonului Funcționarii responsabili de promovarea legii georgiene privind „agenții străini” de tip rusesc ar putea fi supuși...

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk

Ruşii au ocupat o localitate-cheie din Lugansk Rusia a anunţat luni ocuparea satului Bilogorvka (Bilohorivka), unul dintre ultimele rămase necucerite în regiunea ucraineană Lugansk, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.