Kremlinul denunţă ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina

Publicat:

Kremlinul denunţă ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina

Kremlinul a denunţat luni ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina, după difuzarea pe reţelele sociale a unei discuţii între câţiva ofiţeri germani de rang înalt având ca subiect livrarea de arme, mai precis rachete Taurus, Ucrainei, transmit AFP şi Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

O înregistrare audio a unei reuniuni în videoconferinţă între ofiţeri germani de rang înalt a fost difuzată vineri pe reţelele sociale din Rusia.


Citeşte şi: FSB racolează ucraineni în stânga Nistrului – Stiripesurse.md

În această conversaţie, participanţii vorbesc în principal despre ipoteza de a livra Kievului rachete Taurus cu rază lungă, de fabricaţie germană, despre ce ar fi necesar pentru ca forţele ucrainene să le poată utiliza pentru a lovi podul de peste strâmtoarea Kerci şi despre impactul lor eventual.

Kremlinul denunţă ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina

Ambasadorul Germaniei la Moscova, Alexander Graf Lambsdorff, a fost convocat luni la Ministerul de Externe rus, de unde a plecat fără a da declaraţii, potrivit agenţiilor de presă ruse.

‘Înregistrarea însăşi dovedeşte că, în interiorul Bundeswehr-ului, sunt discutate în mod substanţial şi concret planuri de a lansa atacuri asupra teritoriului rus. Aceasta nu necesită nicio interpretare juridică. Aici totul este mai mult decât evident’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

‘Trebuie să aflăm dacă Bundeswehr-ul (armata germană, n.red.) face aceasta din proprie iniţiativă. Apoi întrebarea este: cât de controlabil este Bundeswehr şi cât de mult controlează (cancelarul Olaf) Scholz situaţia? Sau dacă este parte a politicii guvernului german’, a spus Peskov.

‘Ambele (scenarii) sunt rele. Ambele subliniază încă o dată implicarea directă a Occidentului colectiv în conflictul din jurul Ucrainei’.

Kremlinul denunţă ‘implicarea directă’ a Occidentului în Ucraina

Sâmbătă, Berlinul a confirmat că înregistrarea este autentică şi că fusese ‘interceptată’.

Conţinutul său este foarte stânjenitor pentru Germania, dat fiind că Berlinul refuză oficial să trimită rachete Taurus Kievului, invocând riscul escaladării conflictului.

În ce-l priveşte, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, l-a acuzat duminică pe preşedintele rus Vladimir Putin că încearcă să ‘destabilizeze’ Germania cu această înregistrare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV Politologul Corneliu Bjola, profesor...

Moștenitorii vor alege la care notar să se adreseze. A fost exclusă competența teritorială exclusivă a notarilor 

Moștenitorii vor alege la care notar să se adreseze. A fost exclusă competența teritorială exclusivă a notarilor Moștenitorul va alege la care notar să se...

Atenție la pește și produsele derivate. Ansa vine cu recomandări

Atenție la pește și produsele derivate. ANSA vine cu recomandări Pentru că în această perioadă peștele este la mare căutare, Agenția națională pentru Siguranța Alimentelor...

Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Andrei Galațchi, 'omul lui Șor' a fost eliberat din arest preventiv Andrei Galațchi, candidatul Partidului „Șansa” pentru funcția de primar al orașului Cricova din municipiul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.