Liderul partidului extremist german AfD condamnă ‘teatrul’ din jurul morţii lui Navalnîi

Publicat:

Liderul partidului extremist german AfD condamnă ‘teatrul’ din jurul morţii lui Navalnîi

Liderul partidului populist de extremă dreapta AfD din Germania, Tino Chrupalla, a condamnat ceea ce el a numit “teatrul” din jurul morţii în închisoare a activistului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, afirmând că este exploatată în scopuri politice, relatează The Guardian.

Tino Chrupalla a declarat că discursul văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, la Conferinţa de Securitate de la Munchen de la sfârşitul săptămânii trecute a fost “regizat”, lăsând să se înţeleagă că a fost instrumentat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi consolida sprijinul, după ce tocmai îşi lansase propria candidatură pentru realegerea în fruntea executivului european, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

“Este cu adevărat surprinzător că primul lucru pe care Iulia Navalnaia îl face după moartea soţului ei este să vorbească la Conferinţa de Securitate de la München. Acest tip de gestionare a scenei ar trebui să ne dea de gândit. Când o vezi pe văduva domnului Navalnîi cu Ursula von der Leyen, chiar trebuie să te întrebi: cui foloseşte un astfel de spectacol?. Este evident că moartea lui Navalnîi este exploatată”, a declarat Chrupalla.

Rusia a acuzat Germania că se amestecă în politica sa internă după ce guvernul de la Berlin i-a cerut să explice moartea lui Navalnîi.

Chrupalla a declarat că i se pare “insuportabilă” măsura în care Putin a fost acuzat de moartea lui Navalnîi. “Oamenii vorbesc despre crimă şi alte lucruri, deşi nu se ştie nimic, deşi nici măcar nu a existat încă o anchetă”, a declarat liderul AfD la Berlin.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

Poziţia pro-Kremlin a AfD este binecunoscută, deşi cea a lui Chrupalla este văzută ca fiind şiu mai apropiată decât opinia majorităţii partidului. În luna mai a anului trecut, el şi-a atras critici după ce a participat la o recepţie la Ambasada Rusiei.

AfD a fost în centrul atenţiei în ultimele două luni, după dezvăluiri potrivit cărora membrii săi au participat la o reuniune la care s-au discutat planuri de deportare în masă a străinilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European

Politica agricolă comunitară a fost revizuită în Parlamentul European Parlamentul European a aprobat, astăzi, revizuirea Regulamentului privind planurile strategice PAC și a Regulamentului orizontal...

O palestiniancă a atacat cu un cuțit un militar israelian în Cisiordania. Femeia de 20 de ani a fost împușcată

O palestiniancă a atacat cu un cuțit un militar israelian în Cisiordania. Femeia de 20 de ani a fost împușcată O palestiniancă a atacat cu...

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania

Scholz cere măsuri împotriva spionilor chinezi din Germania Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri că acuzațiile conform cărora asistentul unui proeminent politician de extremă...

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate în doar o săptămână

Peste o sută de profiluri falsuri asociate fugarului Șor au fost identificate  în doar o săptămână În ultima săptămână, specialiștii în dezinformare de la Guvern...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.