Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Publicat:

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024. Afirmația îi aparține deputatei PAS Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități. Potrivit deputatei, funcționalitatea viitorului CSM depinde de mai mulți factori interdependenți.

Olesea Stamate a menționat că actualmente doi judecători, unul de la CSJ și altul de la Curtea de Apel, sunt supuși unui proces de reevaluare, transmite tv8.md. 


Citeşte şi: CSJ a respins contestația unei candidate la funcția de membră a CSM – Stiripesurse.md

„Dacă Comisia Pre-Vetting nu își modifică decizia inițială, atunci va trebui anunțat un nou concurs. Dacă decizia Comisiei se va schimba, atunci va trebui organizată Adunarea Judecătorilor, iar aceștia să aleagă. Din partea Parlamentului am trimis opt candidați pentru evaluare. Așteptăm rezultatul. Sper că Parlamentul va selecta doi candidați”, a declarat Stamate în cadrul emisiunii „Новая неделя” de la TV8.

21 de candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii și în Consiliul Superior al Procurorilor, care au picat evaluarea Comisiei Pre-Vetting, vor fi reevaluați.

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Pentru funcția de CSM și CSP urmează a fi reevaluați: Anatolie Gîrbu, Angela Popil, Veronica Cupcea, Stanislav Sorbalo, Valentin Caisin, Ion Chirtoaca, Vitalie Codreanu, Vitalie Stratan, Vladislav Holban, Alexei Panis, Victor Sandu, Nicolae Sova, Aureliu Postica, Aliona Miron, Cristina Gladcov, Tatiana Chiriac, Angela Bostan, Ecaterina Buzu, Alexandru Rotari, Sergiu Osoianu, Mihail Bușuleac.

La data de 27 noiembrie, Comisia nr. 2 (Comisia Vetting) a început audierea judecătorilor Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a candidaților la funcția de judecător al CSJ. În acest context, pentru informare și claritate, reprezentanții Ministerului Justiției al Republicii Moldova au prezentat un rezumat al etapelor reformei: ce s-a făcut, unde sunt și ce urmează.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Shiloh, fetița Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, a depus actele pentru a renunța la NUMELE de familie al tatălui său

Shiloh, fetița Angelinei Jolie și a lui Brad Pitt, a depus actele pentru a renunța la NUMELE de familie al tatălui său Imediat ce a...

Anunţ de la MAI pentru milioane de şoferi din România. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu

Anunţ de la MAI pentru milioane de şoferi din România. Nimeni nu trebuie să se mai prezinte fizic la ghişeu Milioane de şoferi din România...

Coreea de Nord a trimis peste graniţă circa 600 de noi baloane încărcate cu deşeuri (armata sud-coreeană)

Coreea de Nord a trimis peste graniţă circa 600 de noi baloane încărcate cu deşeuri (armata sud-coreeană) Coreea de Nord a trimis peste graniţă aproximativ...

Interzisă de SUA. Care este arma cu care Ucraina nu are voie să atace Rusia

Interzisă de SUA. Care este arma cu care Ucraina nu are voie să atace Rusia Președintele Joe Biden permite Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.