Mezina lui Putin a vorbit la TV despre inteligenţa artificială

Publicat:

Mezina lui Putin a vorbit la TV despre inteligenţa artificială

Fiica cea mică a preşedintelui rus Vladimir Putin, Katerina Tihonova, şi-a făcut miercuri apariţia la televiziunea publică pentru a vorbi despre inteligenţa artificială, unul dintre subiectele preferate ale tatălui ei, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

Într-o apariţie rară, Tihonova, în vârstă de 37 de ani şi identificată de SUA drept fiica cea mică a şefului Kremlinului, a vorbit în direct în cadrul conferinţei internaţionale din domeniul analizei şi tehnologiei datelor, Data Fusion.


Citeşte şi: Occidentul pare să ajute Israelul mai mult decât Ucraina – Stiripesurse.md

Canalul de televiziune Rossia 24 şi-a întrerupt programul obişnuit pentru a difuza intervenţia lui Tihonova.

Mezina lui Putin a vorbit la TV despre inteligenţa artificială

Potrivit presei locale, Katerina Tihonova conduce din 2013 – din funcţia pe care o are la Universitatea de Stat din Moscova, unde este şefa Centrului Naţional al Rezervei Intelectuale – Fundaţia Naţională pentru Dezvoltare Intelectuală (Innopraktika), care gestionează contracte de milioane de dolari.

În plus, din iunie 2022 este copreşedinta noului Consiliu de Coordonare pentru Înlocuirea Importurilor şi Independenţa Tehnologică al Uniunii Industriaşilor şi Antreprenorilor din Rusia (RSPP).

Statele Unite şi Uniunea Europeană au anunţat sancţiuni împotriva Katerinei şi a surorii ei mai mari, Maria Voronţova, în aprilie 2022, după presupusul masacru comis de militari ruşi în oraşul ucrainean Bucea, lângă Kiev.

Mezina lui Putin a vorbit la TV despre inteligenţa artificială

În 2015, într-una dintre puţinele declaraţii făcute de Putin despre copiii săi, preşedintele rus s-a declarat “mândru” de cele două fiice ale sale.

“Sunt mândru de ele. Nu discut niciodată chestiuni legate de familia mea. Nu sunt implicate în afaceri sau în politică. Pur şi simplu îşi trăiesc viaţa şi o fac într-o manieră demnă”, a declarat atunci Putin, în cadrul tradiţionalei conferinţe de presă anuale.

Putin s-a despărţit în 2013 de soţia sa, Liudmila, cu care are cele două fiice: Maria şi Katerina, născute la Dresda (Republica Democrată Germană), unde tatăl lor a lucrat până în 1990 ca agent al KGB. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 30 aprilie 2024 

Horoscop 30 aprilie 2024  Balanțele fac un pas important în relația de cuplu, iar Scorpionii au noroc la bani, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop 30 aprilie 2024 pentru...

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria ‘Shardlake’, a murit la vârsta de 71 de ani

Scriitorul C.J. Sansom, cunoscut pentru seria 'Shardlake', a murit la vârsta de 71 de ani Scriitorul Christopher John Sansom, cunoscut în special pentru personajul...

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon

O pisică pierdută timp de 6 zile, găsită după ce a fost trimisă din greșeală prin Amazon Aventură uimitoare pentru o pisică din Utah. Galena...

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston

Trupa The Rolling Stones a dat startul turneului său nord-american cu un concert susţinut în Houston Trupa The Rolling Stones a dat duminică startul turneului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.