Ministerul Agriculturii a informat despre noile reguli pentru proprietarii de terenuri și obligațiile acestora

Publicat:

Ministerul Agriculturii a informat despre noile reguli pentru proprietarii de terenuri și obligațiile acestora

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, Cadastrul național funciar va fi ținut de Agenția Națională de Cadastru și Renovare a Terenurilor.

Autoritățile publice locale vor fi responsabile de întreținerea Cadastrului funciar la nivel local. În același timp, serviciile de reglementare a regimului funciar (o subdiviziune a unității administrativ-teritoriale de nivel II) de la nivel raional vor sintetiza informațiile privind terenurile, potrivit infomarket.md.


Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

Pentru o mai bună organizare și gestionare a resurselor funciare, au fost stabilite 4 categorii principale: proprietate privată, terenuri închiriate, subînchiriere și terenuri în posesie. Fermierii sunt încurajați să completeze documentația necesară și să notifice autoritățile locale cu privire la schimbările de proprietate, lucru necesar pentru a primi subvenții și alte forme de sprijin guvernamental.

Fermierii și proprietarii de terenuri cu contracte de arendă sau subînchiriere trebuie să prezinte aceste documente la primăriile locale. Contractele cu o durată de până la 5 ani trebuie să fie înregistrate în registrele de închiriere ale primăriilor. Contractele încheiate pe o durată mai mare de 5 ani sunt înregistrate în registrul imobiliar de la Oficiul de Cadastru.

În același timp, în cazul în care terenul este în posesie, fermierii/proprietarii de terenuri agricole trebuie să declare acest lucru la Primaria. Posesia se dobândește prin exercitarea voluntară a dreptului de proprietate efectivă asupra proprietății (teren).

Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

Proprietarul este persoana care a început să își exercite dreptul de proprietar. Fermierii care furnizează date incorecte vor trebui să returneze subvențiile primite și vor fi trecuți pe lista neagră a Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură.

Fermierii sunt sfătuiți să transmită datele actualizate privind drepturile de utilizare a terenurilor la primărie până cel târziu în luna mai. Ministerul Agriculturii îi îndeamnă pe fermieri/proprietarii legali de terenuri să prezinte contractele de arendă, subînchiriere sau notificarea de proprietate, odată primite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.