Ministrul Educației, despre profesoara care insultă un elev: Cadrul didactic respectiv nu are ce căuta în învățământ

Publicat:

Ministrul Educației, despre profesoara care insultă un elev: Cadrul didactic respectiv nu are ce căuta în învățământ

Profesoara din Chișinău care a fost înregistrată cum insultă un elev numindu-l, printre altele, „rahat” nu trebuie să se regăsească în sistemul de învățământ.

Declarația a fost făcută de ministrul Educației Dan Perciun în cadrul ediției din 8 decembrie a emisiunii online „Internetu’ Grăiește”.


Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Totuși, Perciun a declarat că Ministerul Educației nu poate să o concedieze cadrul didactic respectiv, întrucât nu este fondatorul instituției de învățământ în care aceasta activează, potrivit Newsmaker.md.

„Reacția Ministerului Educației la asemenea cazuri întotdeauna este de a condamna în cel mai ferm mod orice formă de violență în școală. Din materialele video care au apărut, din punctul meu de vedere, cadrul didactic respectiv nu are ce căuta în învățământ. Acolo noi ne-am fi așteptat să existe o decizie fermă din partea directorului de a concedia cadrul didactic. Decizia respectivă îi aparține instituției de învățământ și, nemijlocit, fondatorului instituției – Direcției de învățământ municipale. Nu credem că este o situație care poate fi tolerată. Înțelegem că în diverse circumstanțe sunt lucruri contextuale care trebuie luate în calcul, dar din înregistrarea audio pe care cred că am auzit-o cu toții, îmi pare că reiese foarte clar că modul în care discută profesoara respectivă cu elevii nu poate să aibă vreo scuză”, a declarat ministrul Educației.

Ministrul Educației, despre profesoara care insultă un elev: Cadrul didactic respectiv nu are ce căuta în învățământ

Întrebat dacă Ministerul Educației dispune de pârghiile necesare pentru a concedia pedagogul care și-a abuzat verbal, Dan Perciun a spus: „Ministerul nu este fondatorul instituțiilor de învățământ. Și atunci noi avem posibilitatea să intervenim în sensul de a discuta cu un director, de a-i comunica o sugestie privind modul în care ar trebui să acționeze, dar într-un final direcțiile de învățământ, consiliile raionale, consiliile municipale sunt cele care aplică sancțiuni disciplinare. Dacă cazul se califică pentru o sancțiune contravențională sau o sancțiune penală sesizăm organele vizate, dar noi nefiind angajatori, nemijlocit, a directorilor, nemaivorbind de cadrele didactice, nu putem da afară”.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

În același timp, Dan Perciun a precizat că, săptămânal, la Ministerul Educației sunt semnalate câteva cazuri de violență în școli și grădinețe.

Totodată materialul a atras atenția forțelor de ordine. Poliția capitalei și Procuratura Generală s-au autosesizat și au anunțat că vor demara investigații.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina

CPI a emis mandate de arestare împotriva a doi importanţi comandanţi ruşi pentru presupuse crime de război în Ucraina Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis...

Numărul șomerilor moldoveni – în creștere continuă

Numărul șomerilor moldoveni - în creștere continuă Tot mai mulți moldoveni completează tabăra șomerilor, iar majoritatea celor afectați de șomaj locuiesc în zonele rurale ale...

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova

Comisia Europeană propune prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi R.Moldova Comisia Europeană a propus marţi prelungirea acordurilor privind transportul rutier cu Ucraina şi...

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută

Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută Cercetătorii de la University of California-San Diego spun că evitarea comportamentului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.