Moldova Digital Summit 2024 se va desfășura în perioada 6-8 iunie

Publicat:

Moldova Digital Summit 2024 se va desfășura în perioada 6-8 iunie

Cel mai mare eveniment dedicat digitalizării Republicii Moldova va avea loc în acest an la Arena Chișinău și va reuni reprezentanți ai comunității IT, ai agențiilor guvernamentale, organizațiilor publice și toți cei interesați de transformarea digitală și promovarea economiei digitale. Evenimentul va reuni reprezentanți ai industriei IT din Estonia, România, Ucraina, Polonia, Marea Britanie, Suedia și alte țări.

Pe platforma summitului, experți din UE, SUA și Europa de Sud-Est vor prezenta publicului strategii cheie pentru dezvoltarea unei societăți digitale pe 4 componente: digitalizarea serviciilor publice, transformarea digitală a afacerilor și a economiei, dezvoltarea unei infrastructuri digitale sigure și formarea unei forțe de muncă cu competențe adaptate la nevoile actuale ale pieței, potrivit infomarket.md.


Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Summitul va cuprinde peste 25 de mese rotunde și ateliere de lucru dedicate depășirii provocărilor și valorificării oportunităților de colaborare G2B și B2B. În cadrul summitului, participanții vor putea descoperi o zonă expozițională de aproximativ 1000 m², unde instituții publice, companii, startup-uri și mediul academic, precum și alte organizații, își vor prezenta inovațiile, serviciile și soluțiile digitale.

În cadrul summitului, parcurile IT din Moldova și EAU vor semna un memorandum de înțelegere și va fi organizat Tekwill Expo Day, unde vor fi prezentate tehnologiile utilizate în procesul educațional, precum și cele mai inovatoare proiecte și programe de inginerie create de tineri.

“Cu aproximativ 60% din serviciile publice disponibile în format digital, o comunitate IT activă și în creștere, primul parc IT din Europa cu un impozit forfetar de 7% și un model fiscal unic în Europa care susține reinvestirea profiturilor și creșterea afacerilor, suntem într-o poziție ideală pentru a deveni următorul centru digital din regiune.

Ne-am propus și vom deveni un stat 100% digital, integrat în economia digitală europeană și globală, iar Moldova Digital Summit este locul ideal pentru a discuta despre tendințe și a face schimb de idei”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru. Alaiba.

Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Evenimentul este organizat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării împreună cu Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC), Agenția de Guvernare Electronică, Moldova IT Park, Agenția de Investiții, Technovator , Startup Moldova și Universitatea Tehnică a Moldovei. Sprijinul strategic și financiar este oferit de Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ) și Agenția Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ), Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA) finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, Banca Mondială, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova, Fondul pentru Întreprinderi din NIS de Vest, proiectul OPTIM susținut de Elveția și Helvetas.

Evenimentul este gratuit, pe bază de preînregistrare: https://moldovadigitalsummit.md/.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

VIDEO – Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg

VIDEO - Violențe la Euro 2024. Un bărbat care amenința cu un topor a fost împușcat de poliție în Hamburg Un bărbat a fost împuşcat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.