Musk lansează Xmail împotriva Gmail? ‘Se apropie’

Publicat:

Musk lansează Xmail împotriva Gmail? ‘Se apropie’

Elon Musk a stârnit din nou curiozitatea lumii online cu o postare enigmatică pe Twitter. Răspunzând la un mesaj care menționa o posibilă închidere a Gmail, Musk a anunțat simplu: “It’s coming”.

Scurta declarație a declanșat speculații intense cu privire la lansarea unui nou serviciu de e-mail, Xmail, sub umbrela platformei X, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Elon Musk nu a făcut niciodată un secret din faptul că vrea să transforme X într-o “aplicație pentru orice”. Modelul de la care s-ar inspira e WeChat-ul chinezesc, dar fără a-și stabili limite.

Totul a pornit de la o glumă care a circulat în mediul online, potrivit căreia Google ar fi pe punctul de a închide popularul său serviciu de e-mail Gmail, lăsând astfel peste 1,8 miliarde de utilizatori la nivel global fără căsuțe de mesaje.

“Când o să facem XMail?”, a scris un inginer informatician care lucrează la X. Câteva ore mai târziu, a venit răspunsul lui Musk: “It’s coming”.

Sunt două scenarii posibile:

Xmail exclusiv pentru X: Serviciul ar fi accesibil doar abonaților platformei X, integrându-se în sistemul existent.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Aplicație separată: Xmail ar fi lansat ca o aplicație independentă, disponibilă pe smartphone-uri, tablete și computere, cu acces și prin browser.

Se pare că prioritatea actuală a echipei X este implementarea unui sistem de tranzacții similar cu PayPal sau WeChat, permițând schimbul de bani și plățile online. Încă din octombrie anul trecut, după cum a dezvăluit The Verge, Musk le-a declarat angajaților: “Nu veți mai avea nevoie de un cont bancar”, așteptându-se să facă operațională această funcție inovatoare încă “până la sfârșitul anului 2024”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme”

Alaiba despre creșterea producției industriale: „E devreme să batem din palme” Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, apreciază creșterea producției industriale cu 10% estimată...

Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota

Conflict cu în centrul capitalei:  După ce doi clienți ai unui local au refuzat să plătească nota Conflict cu focuri de armă în centrul capitalei....

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles

Atac cu cuţitul într-o gară din Bruxelles O persoană a fost rănită în timpul unui atac cu armă albă comis luni dimineață în stația de...

Producția industrială crește cu 10% în luna februarie

Producția industrială crește cu 10% în luna februarie În luna februarie 2024 comparativ cu luna februarie 2023 producția industrială s-a majorat cu 10%. Citește și: Ar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.