Netanyahu i-a transmis telefonic lui Putin că este nemulţumit de poziţia Rusiei contra Israelului

Publicat:

Premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a transmis duminică preşedintelui rus Vladimir Putin ”nemulţumirea” sa faţă de votul Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU în favoarea unei încetări a focului între Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, transmit AFP şi Reuters.

”Premierul şi-a exprimat nemulţumirea referitoare la poziţiile contra Israelului adoptate de delegaţii ruşi la ONU şi în alte foruri”, indică un comunicat al biroului şefului executivului israelian, difuzat la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, potrivit agerpres.


Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

Rusia a susţinut vineri o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU favorabilă unei încetări a focului în Gaza. SUA au votat împotriva acestei rezoluţii.

De asemenea, Netanyahu şi-a exprimat ”dezaprobarea fermă” faţă de cooperarea ”periculoasă” a Rusiei cu Iranul, ţară ce susţine mişcarea palestiniană Hamas şi Hezbollahul libanez.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza, Vladimir Putin a fost extrem de critic faţă de israelieni, denunţând ceea ce el a numit ”catastrofa umanitară” şi făcând apel la crearea unui stat palestinian.

Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

Spre deosebire de Israel, SUA şi Uniunea Europeană, Rusia nu consideră că Hamas este o organizaţie teroristă.

Totuşi, şeful guvernului israelian a salutat ”eforturile ruse pentru punerea în libertate a unui ostatic ruso-israelian” aflat printre cele 240 de persoane răpite de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului şi i-a cerut lui Putin să exercite presiuni asupra Crucii Roşii internaţionale pentru a facilita vizite şi livrarea de medicamente celor 137 de ostatici încă ţinuţi de Hamas în Gaza.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX

Un echipaj ruso-american a ajuns pe ISS într-o capsulă aparţinând SpaceX O capsulă Crew Dragon la bordul căreia s-a aflat un echipaj ruso-american a făcut...

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.