Nigel Farage îi cântă în strună lui Putin: Occidentul a ‘provocat’ invadarea Ucrainei

Publicat:

Nigel Farage îi cântă în strună lui Putin: Occidentul a ‘provocat’ invadarea Ucrainei

Partidul britanic de dreapta Reform UK Nigel Farage consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei de către Rusia prin extinderea Uniunii Europene şi a NATO spre est. El a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.

Într-un interviu pentru BBC, Farage a fost chestionat cu privire la evaluările şi declaraţiile anterioare, inclusiv cele în care  l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin drept liderul mondial pe care l-a admirat cel mai mult în 2014, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„Am spus că nu-l plac ca persoană, dar l-am admirat ca om politic pentru că a reuşit să preia controlul asupra conducerii Rusiei”, a spus Farage.

Apoi a fost solicitat să facă precizări referitoare la o postare pe reţelele sociale din februarie 2022 , când a susţinut că invazia rusă în Ucraina a fost „o consecinţă a extinderii UE şi NATO”.

Farage a susţinutcă a argumentat încă din anii 1990 că „expansiunea permanentă spre est” a alianţei militare NATO şi a UE îi dă preşedintelui Putin „un motiv pentru a face poporul rus să spună  ”Vin din nou după noi” şi a merge la război”.

El a adăugat: „Noi am provocat acest război. Desigur, este vina [preşedintelui Putin]”.

Secretarul laburist al Apărării John Healey a declarat că aceste comentarii ale lui Farage l-au făcut „inapt pentru vreo funcţie politică, cu atât mai puţin să conducă un partid serios în Parlament”.

De asemenea, a răspuns afirmaţilor lui Farage fostul secretar general al NATO, Lord George Robertson, care l-a acuzat că „repetă mecanic linia Kremlinului” şi că „a furnizat noi scuze pentru atacul brutal şi neprovocat”.

În timpul interviului, liderul Reform UK a susţinut că Lord Robertson a fost de acord că războiul a fost cauzat de extinderea UE.

Vorbind la BBC Radio 4 World Tonight, colegul laburist a negat că ar fi spus acest lucru şi a descris declaraţia dlui Farage drept „o prostie totală”.

„A spune că am provocat Rusia este ca şi cum ai spune că, dacă cumperi o alarmă anti-efracţie, provoci într-un fel hoţii”.

Guy Verhofstadt, un proeminent europarlamentar belgian şi critic frecvent al lui Farage, l-a acuzat de asemenea că repetă „temele de discuţie ale Kremlinului”.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„În Parlamentul European, Farage l-a apărat mereu pe Putin”, a spus el.

„Fiecare vot pentru Farage este sărbătorit la Moscova!”, a adăugat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 13 iulie 2024

Horoscop 13 iulie 2024 Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru unii nativi. Nativii Săgetător au parte de stabilitate pe plan familial, iar pentru Scorpioni, este...

Start pentru ‘nunta secolului’, extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă

Start pentru 'nunta secolului', extravaganţa care captează atenţia planetei, de la staruri la politicieni. Nota de plată este uriaşă După celebrări care au durat luni...

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports

Arabia Saudită va găzdui prima ediţie a Jocurilor Olimpice de Esports Arabia Saudită, putere în ascensiune în sportul mondial, a fost aleasă vineri să găzduiască...

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol

Racheta Falcon 9 a companiei SpaceX suferă o defecţiune rară în spaţiu; misiunea Starlink, în pericol Motorul celui de-a doua trepte a rachetei Falcon 9...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.