O conferinţă privind copiii ucraineni duşi ilegal în Rusia a început la Riga

Publicat:

O conferinţă privind copiii ucraineni duşi ilegal în Rusia a început la Riga

Reprezentanţi ai mai multor state şi organizaţii s-au reunit miercuri la Riga pentru a participa la o conferinţă internaţională de două zile privind soarta copiilor ucraineni care au fost duşi ilegal în Rusia în timpul războiului în derulare din Ucraina, relatează dpa.

Participanţii la conferinţă urmează să discute măsurile prin care Rusia poate fi trasă la răspundere pentru deportarea unor copii din teritoriile ocupate din Ucraina. Modalităţile privind facilitarea repatrierii acestor copii vor fi de asemenea dezbătute, potrivit stiripesurse.


Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, este aşteptată să participe la eveniment.

“Ruşii comit în continuare fapte foarte grave şi diverse împotriva copiilor ucraineni pe teritoriul Ucrainei”, le-a spus jurnaliştilor la începutul conferinţei Daria Herasimciuk, reprezentanta preşedintelui ucrainean pentru drepturile copilului.

“Din păcate, copii sunt ucişi, răniţi sau sunt victime ale abuzurilor sexuale în fiecare zi”, a mai spus ea.

Un grup de nouă copii ucraineni care au reuşit să scape din Rusia şi să ajungă înapoi acasă în Ucraina participă la conferinţă.

Ucraina a identificat 20.000 de copii care au fost duşi în teritoriile ucrainene ocupate de Rusia şi a afirmat că deţine date despre aceşti copii. Doar câteva sute dintre ei au fost repatriaţi de autorităţi.

Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Daria Herasimciuk a afirmat că Ucraina bănuieşte că Rusia a luat probabil 200.000 până la 300.000 de copii ucraineni. Cu toate acestea, informaţiile nu pot fi verificate deoarece nici Ucraina, nici alte ţări sau organizaţii internaţionale nu au acces în zonele ocupate.

Rusia neagă aceste acuzaţii şi susţine că există câteva sute de copii şi tineri ucraineni aflaţi în grija statului în Rusia şi în teritoriile ocupate din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale

Cannes 2024: Regizorul Yorgos Lanthimos spune că lumea e mai ciudată decât filmele sale Regizorul Yorgos Lanthimos, prezent sâmbătă la Festivalul de Film de la...

VIDEO – Rapperul Sean ‘Diddy’ Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită

VIDEO -  Rapperul Sean 'Diddy' Combs, surprins de camerele video agresând-o fizic pe fosta sa iubită O înregistrare video din 2016 îl arată pe Sean...

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului ‘Call of Duty’ pe un serviciu de abonament

Microsoft va lansa următoarea ediţie a jocului 'Call of Duty' pe un serviciu de abonament Microsoft intenţionează să lanseze următoarea ediţie a jocului video ”Call...

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.