O fetiţă de şase ani şi un preot, ucişi în bombardamentele Rusiei în regiunea Harkov

Publicat:

O fetiţă de şase ani şi un preot, ucişi în bombardamentele Rusiei în regiunea Harkov

Rusia a bombardat miercuri zone din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, omorând patru civili, inclusiv o fetiţă de şase ani şi un preot, au anunţat oficiali regionali şi Ministerul de Interne ucrainean, potrivit Reuters.

Preotul, în vârstă de 58 de ani, a fost ucis în centrul oraşului Kupiansk, aflat chiar pe linia frontului, după ce a fost îngropat sub dărâmăturile unei biserici care a fost lovită, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Sinehubov. Un bărbat în vârstă de 39 de ani care se afla într-o cafenea din apropiere a fost de asemenea ucis, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : America este principalul furnizor al Europei de ţiţei, motorină şi gaze naturale lichefiate

Cel puţin 12 clădiri rezidenţiale au fost avariate după ce armata rusă a lansat bombe FAB-500 asupra oraşului, care se află la aproximativ 40 km de graniţa cu Rusia, a indicat Sinehubov.

Alte cinci persoane au fost rănite în ceea ce a devenit un oraş fantomă devastat de război, în timp ce aşa-numita “operaţiune militară specială” a Rusiei – aşa cum îşi numeşte oficial Moscova invazia în Ucraina – a intrat în al treilea an.

Ministerul de Interne a declarat că o fetiţă de şase ani şi bunicul ei de 48 de ani au fost ucişi în satul Velikii Burluk, în apropiere de Kupiansk.

Moscova declară invariabil că nu vizează civili. ONU a confirmat peste 10.000 de morţi în rândul civililor în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina şi declară că numărul real este probabil mult mai mare.

Citește și : Rusia a ocupat peste 300 de kilometri pătraţi din Ucraina în 2024

Înainte de război, Kupiansk era un nod feroviar animat, cu o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori.

Localitatea a fost ocupată pentru scurt timp de forţele ruse în primele săptămâni ale invaziei lansată la 24 februarie 2022 de către Kremlin, dar a fost recucerită de Ucraina într-o contraofensivă fulgerătoare în toamna aceluiaşi an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari

Republica Cehă afirmă că a livrat Ucrainei arme în valoare de 288 milioane de dolari Republica Cehă a trimis Ucrainei arme, tehnologie şi muniţii în...

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024

Curs valutar al BNM 4 iulie 2024 Leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul American și se depreciază în raport cu euro și leul...

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova

Adunarea Parlamentară OSCE salută agenda ambițioasă și fără precedent de reforme a R.Moldova Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE)...

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale

Ulianovschi: Mass-media din Moldova are doi candidați la prezidențiale În Republica Moldova nu există o mass-media veritabilă, iar banii oferiți de partenerii occidentali pentru ,,libertatea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.