O zi de vineri aparent normală în Iran, după atacurile cu drone din cursul nopţii

Publicat:

O zi de vineri aparent normală în Iran, după atacurile cu drone din cursul nopţii

Iranul trăieşte o zi de vineri aparent normală după atacul cu drone din cursul nopţii, care ar fi fost lansat de Israel în provincia Isfahan (centrul Iranului) şi care nu a provocat pagube, informează EFE, potrivit stiripesurse.ro.

După o alarmă iniţială care a dus la închiderea a patru aeroporturi care ulterior şi-au reluat operaţiunile, situaţia a revenit la normal şi viaţa continuă ca în oricare altă vineri, zi liberă în ţara islamică.


Citeşte şi: A fost sau n-a fost? Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului – Stiripesurse.md

O normalitate pe care mass-media de stat s-a străduit să o pună în valoare prin difuzarea de imagini de sărbătoare şi cu caracter turistic.

O zi de vineri aparent normală în Iran, după atacurile cu drone din cursul nopţii

Astfel, agenţia de stat IRNA a difuzat o înregistrare video cu un grup de zeci de oameni cântând pe malul râului Zayandeh din oraşul Isfahan, una dintre principalele destinaţii turistice din ţară.

Tasnim, agenţie care are legături cu Gardienii Revoluţiei, a publicat înregistrări video cu pasageri îmbarcându-se în avioane după redeschiderea celor două aeroporturi ale capitalei şi a celor din Shiraz şi Isfahan.

Mai mult, în unele oraşe iraniene, cum ar fi oraşul sfânt Mashad, din estul Iranului, au avut loc noi demonstraţii în favoarea Gazei şi împotriva Israelului, a informat Press TV.

O zi de vineri aparent normală în Iran, după atacurile cu drone din cursul nopţii

Autorităţile militare iraniene au confirmat că un atac cu drone a avut loc vineri dimineaţă asupra oraşului Isfahan, care găzduieşte centre de producţie de rachete şi instalaţii nucleare, dar au adăugat că nu au fost produse pagube.

Agenţia Fars a precizat că zgomotul a “trei explozii” s-a auzit în apropierea bazei aeriene Shekari, în nordul Isfahanului, pe fondul informaţiilor din Statele Unite că Israelul ar fi atacat cu rachete, lucru dezminţit de Iran.

O zi de vineri aparent normală în Iran, după atacurile cu drone din cursul nopţii

Armata iraniană a sugerat ulterior că nu va răspunde la presupusul atac israelian.

“S-a văzut deja răspunsul Iranului”, a spus comandantul-şef al armatei iraniene, generalul-maior Abdul Rahim Musav, întrebat despre posibile represalii, într-o aparentă aluzie la atacul iranian de sâmbăta trecută asupra Israelului.

Iranul a lansat un atac cu rachete şi drone împotriva Israelului sâmbătă trecută, ca răzbunare pentru bombardarea – atribuită Israelului – a consulatului iranian din Damasc de la 1 aprilie, în care au murit şapte membri ai Gărzii Revoluţionare, între care doi generali. Israelul a ameninţat cu represalii pentru acest atac fără precedent.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Oamenii căsătoriți sunt mai mulțumiți de propria viață. Cum explicǎ psihologii

Oamenii căsătoriți sunt mai mulțumiți de propria viață. Cum explicǎ psihologii Un studiu realizat în Statele Unite pe parcursul a 14 ani arată că oamenii...

Urmările Primului Război Mondial în Franța: încă se mai poate muri în ‘zonele roșii’

Urmările Primului Război Mondial în Franța: încă se mai poate muri în 'zonele roșii' În unele părți ale Franței, Primul Război Mondial nu s-a încheiat...

Coșmarul operațiilor de slăbire din Turcia: ‘M-am temut de ce este mai rău!’

Coșmarul operațiilor de slăbire din Turcia: 'M-am temut de ce este mai rău!' Datele recente arată că cel puțin 25 de britanici au decedat în...

Nutriționiștii avertizează. Câte ouă putem mânca, de fapt, zilnic

Nutriționiștii avertizează. Câte ouă putem mânca, de fapt, zilnic Ouăle au valoare nutritivă înaltă, conțin proteine, vitamine și minerale esențiale. Totuși, consumate în exces, acestea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.