Olena Zelenska: Dacă lumea oboseşte, pur şi simplu ne vor lăsa să murim

Publicat:

Olena Zelenska: Dacă lumea oboseşte, pur şi simplu ne vor lăsa să murim

Olena Zelenska, soţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a avertizat că, dacă ajutorul financiar occidental pentru ţara sa se opreşte, ucrainenii se vor afla în “pericol de moarte”, potrivit unor extrase publicate de BBC dintr-un interviu care va fi difuzat duminică, transmite sâmbătă EFE.

“Dacă lumea oboseşte, pur şi simplu ne vor lăsa să murim”, a spus Zelenska, după ce republicanii din Senatul SUA au blocat un pachet de ajutor de 60 de miliarde de dolari (55 de miliarde de euro) pentru Ucraina.


Citeşte şi: Platforma DA e indignată de jocurile politice ale PAS-ului

“Chiar avem nevoie de ajutor. Cu cuvinte simple, nu ne putem sătura de această situaţie, pentru că, dacă o facem, vom muri”, a spus soţia lui Volodimir Zelenski.

“Ne doare foarte mult să vedem semnele că dorinţa plină de pasiune de a ajuta ar putea dispărea”, s-a plâns Prima Doamnă a Ucrainei, adăugând că pentru Kiev este “o chestiune de viaţă (sau de moarte)”.

Olena Zelenska: Dacă lumea oboseşte, pur şi simplu ne vor lăsa să murim

Interviul, care va fi difuzat integral duminica aceasta, a fost înregistrat după ce republicanii au blocat miercuri aprobarea în Senatul SUA a unui proiect de buget de circa 105 miliarde de dolari (circa 97,526 miliarde de euro) care includea sprijin pentru Ucraina şi Israel.

Din cauza opoziţiei republicane, Kievul riscă să rămână fără armament suficient pentru a continua să se apere împotriva Rusiei, cred experţii.

Citeşte şi: Dorin Recean spulberă speranţele fermierilor: ‘Guvernul nu trebuie să subvenționeze producerea de cereale’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jeff Bezos îi ia faţa lui Elon Musk şi redevine cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos îi ia faţa lui Elon Musk şi redevine cel mai bogat om din lume Fondatorul Amazon Jeff Bezos a revenit pe primul loc...

VIDEO: I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin

I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin Un șofer va răspunde în fața legii și, cel mai probabil, va...

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră”  

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră” După ce fost anunțată decizia Curții Constituționale, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, susținut de fugar Ilan Șor și-a...

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: ‘A fost și va rămâne un instrument al Rusiei’

Igor Grosu se dezlănţuie împotriva lui Simion: 'A fost și va rămâne un instrument al Rusiei' Igor Grosu, președintele Parlamentului din Republica Moldova, susține că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.