Papa Francisc începe patru zile de ceremonii înaintea Paştelui

Publicat:

Papa Francisc începe patru zile de ceremonii înaintea Paştelui

Papa Francisc, care pare într-o stare bună de sănătate, a început joi cele patru zile pline de ceremonii înaintea Paştelui şi şi-a reînnoit propriul jurământ de hirotonire în această zi când Biserica Romano-Catolică marchează întemeierea preoţiei de către Iisus în seara dinaintea răstignirii sale, informează Reuters.

Papa Francisc, care recent şi-a restrâns durata discursurilor din cauza oboselii asociate episoadelor de bronşită şi gripă, a citit o predică lungă în timpul Liturghiei Crismei din Joia Sfântă în bazilica Sfântul Petru, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

Suveranul pontif i-a îndemnat pe preoţi să dea dovadă de compasiune, să recunoască atunci când ”au rătăcit de la calea spre sfinţenie” şi să evite duplicitatea, lipsa de onestitate şi ipocrizia.

În timpul slujbei, suveranul pontif în vârstă de 87 de ani şi-a reînnoit jurămintele alături de mii de preoţi prezenţi în bazilică şi a binecuvântat uleiurile sacre care vor fi folosite în sacramentele Bisericii.

Joia Mare comemorează Cina cea de Taină, când Iisus stă la masă alături de apostoli în ajunul morţii sale.

Joi după-amiază, papa Francisc urmează să prezideze ceremonialul spălării picioarelor la secţia de femei a unui penitenciar din Roma.

Papa Francisc este primul papă care îndeplineşte ceremonialul spălării picioarelor în afara bisericilor, de obicei în penitenciare, case de bătrâni sau sanatorii, continuând o tradiţie pe care a început-o pe când era arhiepiscop de Buenos Aires.

Este de asemenea primul papă care a inclus femeile şi persoane de altă religie decât cea creştină în ceremonial. Ritualul aminteşte de gestul de umilinţă al lui Iisus către apostolii lui în noaptea din ajunul morţii sale.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

În Vinerea Mare, când creştinii comemorează răstignirea lui Isus, Francisc urmează să prezideze slujba Patimii Domnului în bazilica Sfântul Petru, după care va participa, în cursul serii, la tradiţionala procesiune Drumul Crucii la Colosseumul din Roma.

Sâmbătă va prezida Vigilia Pascală, iar duminică va citi mesajul şi binecuvântarea ”Urbi et Orbi”, ceremonie care are loc de două ori pe an, din balconul central al bazilicii Sfântul Petru în faţa a zeci de mii de persoane prezente în piaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Autoritățile din Anglia sunt în alertă din cauza unui drog ‘neobișnuit de puternic’.Un om a murit, alți opt sunt la spital

Autoritățile din Anglia sunt în alertă din cauza unui drog 'neobișnuit de puternic'.Un om a murit, alți opt sunt la spital Autoritățile din Anglia sunt...

Guvernatoarea statului Dakota de Sud, Kristi Noem, în centrul unui scandal după ce şi-a ucis câinele

Guvernatoarea statului Dakota de Sud, Kristi Noem, în centrul unui scandal după ce şi-a ucis câinele O cunoscută politiciană care a povestit că și-a împușcat...

Un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie s-a comportat ciudat în timpul unei emisiuni

Un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie s-a comportat ciudat în timpul unei emisiuni Rageh Omaar, un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie s-a comportat...

Ce este, de fapt, „blestemul lui Tutankhamon”

Ce este, de fapt, „blestemul lui Tutankhamon” Un cercetător susține că a aflat care este, de fapt, cauza „blestemului faraonului” despre care se spune că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.