Președinta Sandu cere lista fermierilor subvenționați de stat

Publicat:

Președinta Sandu cere lista fermierilor subvenționați de stat

A crăpat răbdarea. Președinta Maia Sandu cere publicarea listei tuturor fermierilor care au beneficiat de subvenții din partea statului, precum și valoarea ajutorului acordat.

Citește și: VIDEO: Agricultorii din Dondușeni se alătură celor din centru și sud


„Eu aș sugera Guvernului să facă publică lista beneficiarilor de subvenții ca să vadă toată societatea care și câte subvenții a primit de-a lungul timpului. Pentru că acești bani nu sunt desenați de cineva, sunt bani pe care îi contribuie oamenii care achită impozite. Ca să avem o discuție clară trebuie să asigurăm un pic mai multă transparență”, a declarat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul unui eveniment, transmite postul public de televiziune Moldova1.

În contextul protestului agricultorilor, care durează de mai bine de o săptămână, șefa statului susține că nu are planificată o întrevedere cu fermierii, pentru că nu a primit nicio solicitare în acest sens.

„M-am întâlnit de nenumărate ori și eu cu fermierii și am discutat, și au discutat și alți reprezentanți ai conducerii, știm că sunt probleme și în alte țări, și în Republica Moldova. Această problemă este generată de războiul Rusiei în Ucraina care a distorsionat și piața și căile prin care se exportă produsele cerealiere… Eu nu am primit o solicitare de întrevedere, de fiecare dată când am primit m-am întâlnit și nu există o problemă în acest sens”, a mai menționat șefa statului Maia Sandu.

Precizăm că, anterior, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că nu se va întâlni cu fermierii cărora le-a sugerat să comunice cu ministrul de profil, Vladimir Bolea.

„Vor trebui să se întâlnească cu ministrul Bolea pentru ca este ministrul nostru în care noi avem încredere și domnul ministru a făcut multe și face multe pentru agricultură. Să fie amabili să discute. Invitația este valabilă în continuare”, a declarat Igor Grosu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că, anterior, fermierii protestatari au refuzat să discute cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și au insistat să discute cu președintele Parlamentului, șefa statului, sau premierul.

Astăzi, după ce au blocat vama Leușeni pentru a cincea zi consecutiv, fermierii au mers cu proteste la Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.