Profanatorul Coranului în Suedia Salwan Momika anunţă că se mută în Norvegia şi acuză Stockholmul de persecuţii

Publicat:

Profanatorul Coranului în Suedia Salwan Momika anunţă că se mută în Norvegia şi acuză Stockholmul de persecuţii

Un refugiat irakian în Suedia, Salwan Momika, care a declanşat anul trecut un val de indignare profanând Coranul, anunţă miercuri că a părăsit această ţară şi că se mută în Norvegia, după ce autorităţile suedeze i-au revocat permisul de şedere, relatează AFP.

Salwan Momika, un creştin irakian care a ars în mai multe rânduri Coranul în vara lui 2023, în Suedia, declară AFP că a sosit în Norvegia unde vrea să ceară azil, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Cum a ajuns Rusia în vizorul ISIS

”Am părăsit Suedia din cauza persecuţiilor la care am fost supus de către instituţii guvernamentale”, explică el în acest mesaj.

Profanările sale au declanşat manifestaţii şi condamnări în numeroase ţări musulmane.

În Irak, manifestanţi au atacat Ambasada Suediei la Bagdad, în două rânduri, în iulie, declanşând un incendiu în incintă la a doua manifestaţie.

Guvernul suedez a condamnat profanările Coranului, însă a subliniat importanţa legilor cu privire la libertatea de întrunire şi de exprimare pe teritoriul suedez.

Serviciile de informaţii suedeze au ridicat în august nivelul alertei teroriste la nivelul patru pe o cară de cinci, în urma unor manifestaţii în străinătate, apreciind că Suedia a devenit o ”ţintă prioritară”.

Agenţia suedeză a Migraţiilor i-a revocat permisul de şedere lui Salwan Momika, în octombrie, invocând informaţii false în cererea iniţială a acestuia, însă i-a acordat un permis temporar, din cauză că nu-l poate expulza în Irak.

Citește și : Cine este oligarhul care deține mall-ul în care a avut loc atacul terorist din Moscova

Cu o lună mai înainte, Irakul a cerut extrădarea acestuia, din cauza profanărilor Coranului.

”Suedia a devebnit o ameninţare pentru mine după decizia de a mă epulza şi ameninţarea de a mă extrăda”, acuză Salwan Momika.

El cataloghează drept o ”mare minciună” libertatea de exprimare şi protecţia drepturilor omului ale Suediei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele

Mbappe a plătit o jumătate de milion de euro pe un portret al lui Pele Atacantul francez Kylian Mbappe a cumpărat, în cadrul unei licitaţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.