Profesori din România, R. Moldova și Lituania s-au reunit în cadrul Conferinței științifice internaționale ‘Didactica: tradiție, actualitate, perspective’
Cadre didactice din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal și universitar din România, R. Moldova și Lituania s-au reunit în cadrul Conferinței științifice internaționale cu genericul „Didactica: tradiție, actualitate, perspective”, organizată pe 24 mai în regim hibrid.
Evenimentul a fost organizat de Catedra de limba română și terminologie medicală a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, în colaborare cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Lituaniană pentru Ştiinţe ale Sănătăţii din Kaunas, Lituania, potrivit infoprut.ro.
Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021
„Acest forum este important atât pentru instituția noastră, cât și pentru partenerii externi. Competențele necesare în secolul XXI includ gândire critică, rezolvare de probleme, creativitate, comunicare eficientă, colaborare și alfabetizare digitală. Or, educația viitorului se bazează pe inovație și adaptabilitate. Este important și oportun să aplicăm modalități noi și creative în promovarea educației, încât să răspundem nevoilor și aspirațiilor fiecărui individ”, a subliniat conferențiarul universitar Argentina Chiriac, șefa Catedrei de limbă română a USMF „Nicolae Testemițanu”.
În cadrul conferinței au fost abordate diverse subiecte, precum promovarea limbii române, educația și cercetarea psihopedagogică, lingvistică și didactică, în vederea realizării schimbului de experiență și identificării necesităților specifice, sporirii calității predării și cercetării. De asemenea, au fost explorate noi metode de studiu ce vor fi integrate în practica didactică.