Risc ridicat de avalanşă în părţi ale Alpilor sudici din Austria şi Elveţia

Publicat:

Risc ridicat de avalanşă în părţi ale Alpilor sudici din Austria şi Elveţia

Cantităţile mari de zăpadă proaspătă şi vânturile puternice au provocat un risc ridicat de avalanşă în Alpii sudici din Austria şi Elveţia, informează DPA.

În Lunea Paştelui (pentru credincioşii romano-catolici şi protestanţi) a fost semnalat un risc ridicat de avalanşă în partea sudică a Alpilor Ötztal şi în centrul Alpilor Stubai din Austria, precum şi în părţi ale cantoanelor Grisons şi Valais din Elveţia, dar şi în Tirolul de Sud, în Italia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

“Avalanşe spontane foarte mari şi, ocazional, extrem de mari sunt de aşteptat”, a declarat Institutul elveţian pentru Cercetarea Zăpezii şi Avalanşelor (SLF) de la Davos în Lunea Paştelui.

Raportul austriac privind avalanşele din Tirol a semnalat o “situaţie a avalanşelor parţial critică”, cu riscuri deosebite deasupra liniei copacilor.

Zilele precedente au adus multă zăpadă proaspătă la altitudini mai mari, iar vânturile puternice au provocat acumulări mari de zăpadă troienită, deosebit de sensibilă la perturbări.

Experţii în avalanşe monitorizau situaţia în staţiunile de schi din scopul de a închide pârtiile de schi aflate în pericol.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Schiorii aflaţi în afara pârtiilor marcate sunt mai expuşi riscului.

În Elveţia, 14 persoane şi-au pierdut viaţa în 12 incidente care au implicat avalanşe în iarna 2023-2024 până la sfârşitul lunii martie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război

Acord Rusia-Ucraina pentru schimbul a 48 de copii strămutaţi de război Rusia a anunţat miercuri un acord cu Ucraina pentru schimbul a 48 de copii...

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant

Își vindea copilul! O ucraineancă a fost reținută în flagrant O ucraineancă în vârstă de 19 ani a fost reținută în flagrant în timp ce...

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului

Parlamentul European adoptă o lege revizuită pentru a îmbunătăţi calitatea aerului Parlamentul European a adoptat, miercuri, cu 381 voturi „pentru”, 225 „împotrivă” şi 17 abţineri...

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli

Congresul statului Tennessee autorizează profesorii să poarte arme în şcoli Congresul statului Tennessee, în sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.