Rusia acuză Statele Unite că poartă ‘responsabilitatea’ pentru lovitura din Crimeea şi ameninţă cu un răspuns

Publicat:

Rusia acuză Statele Unite că poartă ‘responsabilitatea’ pentru lovitura din Crimeea şi ameninţă cu un răspuns

Ministerul rus al Apărării a acuzat duminică Statele Unite că poartă “responsabilitatea” pentru atacul mortal ucrainean din Crimeea, soldat cu trei morţi şi 100 de răniţi, deoarece acesta ar fi fost efectuat cu ajutorul rachetelor ATACMS furnizate de Washington Kievului, relatează agenţia TASS.

Washingtonul este responsabil pentru lovitura cu rachete asupra civililor din Sevastopol, deoarece în toate sarcinile de zbor ale rachetelor americane ATACMS intră specialişti americani, a argumentat Ministerul rus al Apărării, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Toate sarcinile de zbor în rachetele operativ-tactice ATACMS ale SUA sunt introduse de specialiştii americani pe baza datelor proprii de informaţii prin satelit ale SUA. Prin urmare, Washingtonul este principalul responsabil pentru atacul deliberat cu rachete asupra civililor din Sevastopol”, a declarat ministerul într-un comunicat.

“Responsabilitatea pentru atacul deliberat cu rachete împotriva civililor din Sevastopol revine în primul rând Washingtonului, care a furnizat aceste arme Ucrainei”, precum şi autorităţilor de la Kiev, a precizat ministeru. “Astfel de acţiuni nu vor rămâne fără răspuns”, a ameninţat acesta.

Un atac ucrainean cu rachete a ucis trei persoane, printre care un copil de doi ani, şi a rănit aproape 100, duminică, la Sevastopol, în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Acest oraş portuar este vizat în mod regulat de atacurile ucrainene, mai ales că găzduieşte cartierul general al flotei ruseşti din Marea Neagră.

Forţele de apărare aeriană ruseşti susţin că au doborât cinci ţinte pe cer, dar schijele au căzut pe teritoriul de coastă. Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a lovit infrastructura civilă cu rachete ATACMS încărcate cu focoase de tip cluster.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Horoscop 28 iunie 2024 

Horoscop 28 iunie 2024  Dragostea bate la uşă pentru unii nativi ai zodiacului. Astrologii au veşti bune, potrivit stiripesurse. Horoscop 28 iunie 2024 Berbec Berbecii sunt foarte...

Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric

Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric Ultima locuinţă a actriţei Marilyn Monroe a fost desemnată monument istoric miercuri de Consiliul...

Larry, motanul din Downing Street Nr. 10, se pregăteşte pentru o nouă coabitare

Larry, motanul din Downing Street Nr. 10, se pregăteşte pentru o nouă coabitare A trecut prin atâtea crize politice şi scandaluri încât a devenit, de-a...

Beneficiile pe care le obținem dacă facem Pilates. De ce ar trebui să fie parte din rutina zilnică

Beneficiile pe care le obținem dacă facem Pilates. De ce ar trebui să fie parte din rutina zilnică Peisajul sănătății și al fitnessului întâmpină în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.