Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice

Publicat:

Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice

Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat vineri că ţara sa îşi accelerează producţia de tancuri şi de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă, dar că sunt necesare mai multe eforturi pentru a creşte producţia de echipamente de protecţie a tancurilor, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul Apărării de la Moscova a publicat o înregistrare video care îl arată pe Serghei Şoigu vizitând o fabrică de tancuri din oraşul siberian Omsk şi întâlnindu-se cu muncitorii, pe care i-a lăudat pentru depăşirea planurilor de producţie.


Citeşte şi: A fost sau n-a fost? Presupusul atac împotriva Iranului a fost un avertisment asupra capacităţilor Israelului – Stiripesurse.md

“Uzina din Omsk şi-a făcut planul. Pot spune chiar că s-a înregistrat o depăşire a planului”, a spus Şoigu responsabililor unităţii industriale în imaginile video difuzate. “Problemele şi sarcinile pe care le-am decis în timpul ultimei noastre vizite au fost aproape toate rezolvate”, a mai spus el.

Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice

Construirea de noi tancuri este o necesitate pentru Rusia, din cauza pierderilor mari de echipamente în primii doi ani ai războiului declanşat de Kremlin în Ucraina. Institutul Internaţional pentru Studii Strategice (IISS) a declarat în februarie că Rusia a pierdut peste 3.000 de tancuri în Ucraina, echivalentul întregii sale cantităţi active de dinaintea războiului, şi a fost nevoită să scoată din depozite tancuri vechi pentru a le înlocui pe cele scoase din uz.

Şoigu a dat ordin factorilor de răspundere din industria militară să crească producţia de echipamente de protecţie a tancurilor şi a declarat că aprovizionarea brigăzilor de reparare a tancurilor cu toate cele necesare este un domeniu cheie de interes.

“Acum trebuie să creştem semnificativ kiturile suplimentare pe care trebuie să le punem pe vehiculele aflate în luptă”, a spus el.

Rusia îşi accelerează producţia de tancuri şi lansatoare de rachete termobarice

Personalul din Omsk i-a transmis lui Şoigu că fabrica a crescut de 2,5 ori producţia de sisteme grele de rachete (termobarice) cu lansare multiplă Solnţepek şi că o altă tranşă a noului model de tanc de luptă T-80BVM este gata să fie trimisă pe front.

Şefii de întreprinderi i-au declarat ministrului apărării că de anul trecut au angajat încă 1.200 de oameni şi că se lucrează non-stop în două schimburi pentru a extinde capacitatea de producţie.

Şoigu a subliniat, de asemenea, necesitatea producţiei de sisteme antidrone. De la începutul anului, Kievul a efectuat frecvent atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice ruse, lovind unele rafinării importante de petrol din Rusia, al doilea mare exportator de petrol din lume, ceea ce a dus la o creştere a preţului la petrol, notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Numărul americanilor care consumă ‘iarbă’ îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool

Numărul americanilor care consumă 'iarbă' îl depăşeşte pentru prima oară pe cel al băutorilor zilnici de alcool Numărul americanilor care consumă canabis zilnic l-a depăşit,...

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă

Președintele ceh Petr Pavel a fost rănit în timp ce conducea o motocicletă Administrația Președinției Cehe a comunicat că este necesară ținerea sub observație pentru...

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical

Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical Lupta împotriva leucemiei ar putea cunoaște în curând un progres radical datorită unei tehnici...

VIDEO – Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul

VIDEO - Trei persoane au murit într-un schimb de focuri dintr-o cafenea din Istanbul Alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.