Şase agenţi GRU au fost arestaţi în Ucraina

Publicat:

Şase agenţi GRU au fost arestaţi în Ucraina

Ucraina a anunţat miercuri arestarea a şase agenţi ai Serviciului de informaţii al armatei ruse (GRU) în regiunea Doneţk, toţi aceştia fiind acuzaţi că au facilitat bombardamente ale Moscovei în Donbas, relatează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Operaţiunea, desfăşurată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), “a permis arestarea simultană a şase agenţi ruşi” care “corectau” (coordonatele) tirurilor de artilerie în regiune”, se afirmă într-un comunicat al serviciului publicat pe contul său de Telegram.


Vezi şi: VIDEO – Un autocar plin cu oameni a căzut în prăpastie! Sunt cel puţin 16 morţi! – Stiripesurse.md

La 7 august 2023, indivizii – potrivit acuzaţiei – au furnizat trupelor ruse coordonatele unui imobil de locuit din Pokrovsk, atac soldat cu nouă morţi şi peste 80 de răniţi.

Şase agenţi GRU au fost arestaţi în Ucraina

“În plus, acest grup de agenţi pregătea coordonatele pentru atacuri cu rachete asupra unor situri ale forţelor de apărare în sectorul Avdiivka”, un oraş din regiunea Doneţk cucerit de către trupele ruse, a indicat SBU.

Potrivit acuzării, agenţii arestaţi au comunicat prin intermediul unui sistem de mesagerie criptată şi “au postat comentarii antiucrainene”.

Arestaţi pentru “trădare”, ei riscă închisoarea pe viaţă, potrivit SBU.

Şase agenţi GRU au fost arestaţi în Ucraina

De la începutul invaziei ruse în februarie 2022, Ucraina a afirmat că a arestat mai multe persoane care au fost acuzate că ghidau loviturile ruseşti de-a lungul liniei frontului.

Aceste arestări intervin într-un moment în care Rusia avansează spre frontul de est, în special în direcţia Ceasiv Iar, iar simultan desfăşoară o ofensiva în regiunea Harkov, mai la nord, unde a cucerit mai multe localităţi în faţa unei armate ucrainene care se confruntă cu o criză de personal şi muniţie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea

Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți. Ce presupun acestea Aceștia cred că noile prevederi vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ....

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE

Premierul va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE Premierul Dorin Recean va conduce delegația care va reprezenta Republica Moldova la lansarea...

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene

O firmă de mașini, amendată de guvernul de la Roma pentru că a vândut mașini fabricate în China drept italiene Guvernul italian a amendat o...

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi

EURO 2024: Portugalia, calificată în optimi  Selecţionata Portugaliei s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.