Scandal cât casa între nemţi şi polonezi! Olaf Scholz cere explicaţii Varşoviei

Publicat:

Scandal cât casa între nemţi şi polonezi! Olaf Scholz cere explicaţii Varşoviei

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut ieri guvernului polonez să dea explicaţii cu privire la problema “vize contra bani pentru migranţi”, care a provocat un scandal în politica poloneză, în contextul în care dezbaterea privind imigraţia se intensifică în Germania.

Solicitarea lui Scholz marchează o intensificare a retoricii din partea puternicului vecin vestic al Poloniei, la doar câteva zile după ce surse au declarat că Germania l-a convocat pe ambasadorul polonez şi că ministrul de interne Nancy Faeser a vorbit cu omologul său polonez pe această temă, transmite News.ro.


De la începutul acestei luni, guvernul polonez se confruntă u acuzaţii din partea partidelor de opoziţie, potrivit cărora ar fi părtaş la un sistem prin care migranţii primeau vize pentru Polonia într-un ritm accelerat, fără verificări adecvate, după ce plăteau intermediari.

Citeşte şi: Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a acționat în judecată Ministerul Afacerilor Interne – Stiripesurse.md

Persoanele sosite în Polonia ar putea trece cu uşurinţă în alte ţări ale Uniunii Europene, având în vedere că frontierele sunt deschise.

Guvernul polonez a scris comisarului pentru securitate al Uniunii Europene pentru a preciza că scandalul a fost un “subiect mediatic” exagerat, menit să-i discrediteze pe naţionaliştii aflaţi la guvernare într-o luptă dură pentru realegerile de luna viitoare.

“Scandalul vizelor, care are loc în Polonia, trebuie clarificat”, a declarat Scholz sâmbătă la un eveniment. “Nu vreau ca oamenii din Polonia să fie pur şi simplu lăsaţi să treacă”, a adăugat el.

Scholz a lăsat să se înţeleagă că Germania ar putea lua măsuri pentru a controla frontiera cu Polonia.

Scandal cât casa între nemţi şi polonezi! Olaf Scholz cere explicaţii Varşoviei

În ultimii ani, Germania s-a confruntat deja cu valuri de migranţi şi solicitanţi de azil din Siria şi Ucraina.

Într-o scrisoare adresată ministrului polonez de externe, Zbigniew Rau, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a cerut clarificări complete în legătură cu scandalul celor până la 350.000 de vize de lucru cumpărate pentru spaţiul UE-Schengen, a relatat săptămâna aceasta BILD.

În scrisoarea pusă la dispoziţia BILD, comisarul subliniază că atitudinea autorităţilor poloneze ar putea însemna “o încălcare a legislaţiei UE şi, în special, a Codului UE privind vizele”.

CITESTE SI

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC

Igor Dodon vrea să renunțe la mandatul său din CMC Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, nu exclude că va renunța la mandatul său...

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare

Un bărbat din Fălești a fost condamnat la închisoare Un bărbat de 55 de ani a fost condamnat la închisoare pentru un an și jumătate,...

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024

Membrii CSM vor fi aleși până în primăvara lui 2024 Toți membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi aleși până la începutul primăverii 2024....

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română

Moldovenii REFUZĂ să vorbească limba română Un vlogger din România, Cosmin Avram, a vizitat recent Republica Moldova. Acesta a mers în UTA Găgăuzia, pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.