Se reduce presiunea pe antreprenori. Alaiba: „Oamenii trebuie să știe că atunci când vine controlorul nu trebuie să bea valeriană”

Publicat:

Se reduce presiunea pe antreprenori. Alaiba: „Oamenii trebuie să știe că atunci când vine controlorul nu trebuie să bea valeriană”

Se reduce presiunea pe antreprenori. Parlamentul a aprobat  un nou pachet de reducere a birocrației în domeniul economic pentru asigurarea controalelor eficiente și fără abuzuri pentru mediul de afaceri.

Citește și: Burse pentru studenții moldoveni de peste hotare


„Oamenii trebuie să se conformeze benevol, oamenii trebuie să știe că atunci când vine controlorul de stat nu trebuie să bea valeriană”, a menționat în plenul Parlamentului ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Potrivit autorităților, noile reglementări vor contribui la scăderea timpului dedicat pentru proceduri de control cu cel puțin 56,7 mii de ore pe an, iar, împreună cu reducerea numărului de sancțiuni și a posibilelor situații de abuz din partea organelor de control, se cifrează la economii de aproape 70 milioane de lei pe an.

Proiectul prevede că antreprenorii vor putea să conteste deciziile de control în instanță. Sunt introduse sancțiuni, în cazul abuzurilor din partea inspectorilor, și se îmbunătățește supravegherea internă a autorităților de control. De asemenea, va exista o delimitare clară între „recomandări” și „indicații” oferite de inspectori.

Documentul urmează a fi examinat de Parlament și în lectura a doua.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa BNM: Ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc

Șefa BNM: Ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatoarea BNM, Anca Dragu,...

Igor Grosu: „Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova”

Igor Grosu: „Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova” Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova, pentru că există armata ucraineană care apără...

Recean, de Ziua Drapelului de Stat: ‘Să fim mîndri de Tricolor și să ținem sus capul și flamura!’

Recean, de Ziua Drapelului de Stat: 'Să fim mîndri de Tricolor și să ținem sus capul și flamura!' Premierul Dorin Recean a venit cu un...

Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează colectă națională de produse alimentare

Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează colectă națională de produse alimentare Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează sâmbătă, 27 aprilie, colectă națională de produse alimentare. Contactat de IPN, directorul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.