Spînu acuză procurorii că ar face jocul lui Șor la Aeroport

Publicat:

Spînu acuză procurorii că ar face jocul lui Șor la Aeroport

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că vinovat de licitațiile eșuate de la Aeroportul Internațional Chișinău s-ar face „gruparea criminal-organizată Șor”, dar procurorii de la Anticorupție, în contextul procesului penal inițiat recent de Procuratura Anticorupție (PA), scrie redacția newsmaker.md.

Citește și: Un avion de luptă s-a prăbușit în Rusia


Ministrul a calificat autosesizarea unui „procuror care s-a ocupat în trecut de dosare dubioase” drept „stranie”.

Oficialul a acuzat „gruparea-criminală Șor” că ar sta în spatele licitațiilor eșuate de la Aeroportul Internațional Chișinău. În primul caz, spune Spînu, ar fi fost vorba de un „sabotaj”, pus la care „cu rea-voință”, prin care au fost omiși anumiți pași importanți în procesul de desfășurare a licitației publice. În cazul celei de-a doua licitații eșuate, spune Spînu, Comisia a acționat „cu bună credință, a respectat toate procedurile”, însă dosarul depus de singura companie care a participat la licitația publică „nu a întrunit toate condițiile” stabilite în caietul de sarcini.

Cât ține de cea de-a doua licitație eșuată, Spînu a explicat la „Cutia Neagră” de la TV8 că  „prin crearea a tot felul de presiuni, inclusiv publice, și falsuri. Să vă întreb altfel: să ne imaginăm că sunt mai multe companii serioase care vor să participe. În momentul în care văd atâta fals, minciună, oamenii încep să-și pună întrebări”.

Oficialul s-a referit, inclusiv, la procesul penal inițiat recent de procurori cu privire la licitațiile de la Aeroport.

„Pentru mine sunt niște elemente un pic stranii care s-au întâmplat din partea organelor de drept, care au deschis un dosar penal neclar pentru ce, în baza unei postări a unui pseudo-blogger. Această licitație se petrece din luna februarie, aveau tot timpul să ceară documentele, au decis să facă o presiune publică prin acest dosar, aproape în ultima zi a licitației. Dacă aștepți atâta timp și te auto-sesizezi la un pseudo-nu știu cum să-i zic. Un procuror, care s-a ocupat în trecut de niște dosare foarte dubioase legate de Plahotniuc, Dodon și așa mai departe. Cumva arată anumite elemente că acest grup-criminal încearcă prin toate metodele să oprească acest proces, pentru ca să mențină controlul asupra acelor spații. Repet, dacă noi încălcăm măcar ceva din acest proces, se merge în judecată. Noi riscăm să facem jocurile acestui grup criminal organizat. Decizia a fost nu, ne oprim, nu s-au întrunit condițiile, mai anunțăm o dată ca să ne asigurăm că toate cerințele legale sunt respectate”, a mai declarat Andrei Spînu.

Solicitați de NM pentru un comentariu, reprezentanții PA au declarat că instituția „își rezervă dreptul să nu comenteze declarațiile politice”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Joia Mare din Săptămâna Patimilor, ziua în care se vopsesc ouăle de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagră

Joia Mare din Săptămâna Patimilor, ziua în care se vopsesc ouăle de Paște. Tradiții și obiceiuri de Joia Neagră Joia premergătoare Paștilor, cunoscută ca Joia...

Creşte bilanţul sumbru după surparea unei autostrăzi din China

Creşte bilanţul sumbru după surparea unei autostrăzi din China Autorităţile chineze au rectificat în creştere în ultimele ore, la cel puţin 48 de morţi şi...

Liderii a patru partide invocă o campanie de presiune fără precedent asupra primarilor

Liderii a patru partide invocă o campanie de presiune fără precedent asupra primarilor Liderii a patru partide politice invocă o presiune fără precedent asupra primarilor...

În Germania, extremiștii au dat foc casei șefului companiei de armament Rheinmetall pentru că ajută Ucraina

În Germania, extremiștii au dat foc casei șefului companiei de armament Rheinmetall pentru că ajută Ucraina   Activiștii radicali de stânga au incendiat casa de vară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.