Statul rus a preluat temporar controlul activelor jurnalistului Dmitri Muratov, laureat Nobel

Publicat:

Printr-un decret semnat luni de preşedintele Vladimir Putin, statul rus a preluat temporar controlul activelor jurnalistului Dmitri Muratov, laureat Nobel, transmite Reuters.

Editura norvegiană Amedia îi transferase lui Muratov controlul asupra tipografiilor sale din Rusia în aprilie 2022, afirmând că invazia rusă în Ucraina o împiedică să îşi continue afacerile în Rusia.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Putin a mai emis anul acesta şi alte decrete similare, prin care a deposedat de activele din Rusia patru companii occidentale. Printre altele, filiala grupului francez Danone, producător de lactate, a fost trecută sub conducerea nepotului lui Ramzan Kadîrov, cunoscutul lider cecen.

Tipografiile Amedia din cinci oraşe şi-au continuat până acum operaţiunile sub acelaşi nume. Managementul lor va fi asigurat pe viitor de Agenţia pentru Gestionarea Proprietăţilor Federale, Rosimuşchestvo.

Potrivit publicaţiei Novaia Gazeta, Muratov – co-laureat al premiului Nobel pentru pace în 2021 – încearcă să determine autorităţile de la Moscova să renunţe la desemnarea lui ca “agent străin”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Amedia a asigurat şi tipărirea cotidianului Novaia Gazeta; aceasta însă nu mai publică în Rusia din 2022, ca reacţie la adoptarea unor legi care prevăd pedepse dure pentru discreditarea acţiunilor militare din Ucraina.

Mulţi jurnalişti de la ziarul respectiv s-au regrupat la o nouă publicaţie, în Letonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici

Au apărut noi mutații Covid. Internările cresc de la o săptămână la alta, avertizează experții britanici Experții britanici au avertizat că pandemia Covid „nu a...

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare

UE se pregătește de o nouă extindere, după alte șapte, dar trebuie să-și reformeze modul de funcționare Ţările Uniunii Europene vor deschide negocierile de aderare...

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent

Traficul aerian de pe aeroportul din Manchester, perturbat de o pană de curent Zborurile cu plecare de pe Aeroportul Manchester din Marea Britanie s-au confruntat...

Emmanuel Macron a declanșat momentul Frexit, avertizează Michel Barnier

Emmanuel Macron a declanșat momentul Frexit, avertizează Michel Barnier Michel Barnier, fostul negociator-șef al UE pentru Brexit spune că Franța trebuie să asculte de alegătorii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.