Statul rus a preluat temporar controlul activelor jurnalistului Dmitri Muratov, laureat Nobel

Publicat:

Printr-un decret semnat luni de preşedintele Vladimir Putin, statul rus a preluat temporar controlul activelor jurnalistului Dmitri Muratov, laureat Nobel, transmite Reuters.

Editura norvegiană Amedia îi transferase lui Muratov controlul asupra tipografiilor sale din Rusia în aprilie 2022, afirmând că invazia rusă în Ucraina o împiedică să îşi continue afacerile în Rusia.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Putin a mai emis anul acesta şi alte decrete similare, prin care a deposedat de activele din Rusia patru companii occidentale. Printre altele, filiala grupului francez Danone, producător de lactate, a fost trecută sub conducerea nepotului lui Ramzan Kadîrov, cunoscutul lider cecen.

Tipografiile Amedia din cinci oraşe şi-au continuat până acum operaţiunile sub acelaşi nume. Managementul lor va fi asigurat pe viitor de Agenţia pentru Gestionarea Proprietăţilor Federale, Rosimuşchestvo.

Potrivit publicaţiei Novaia Gazeta, Muratov – co-laureat al premiului Nobel pentru pace în 2021 – încearcă să determine autorităţile de la Moscova să renunţe la desemnarea lui ca “agent străin”.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Amedia a asigurat şi tipărirea cotidianului Novaia Gazeta; aceasta însă nu mai publică în Rusia din 2022, ca reacţie la adoptarea unor legi care prevăd pedepse dure pentru discreditarea acţiunilor militare din Ucraina.

Mulţi jurnalişti de la ziarul respectiv s-au regrupat la o nouă publicaţie, în Letonia.

CITESTE SI

R.Moldova a aderat la mecanismul UE de protecție civilă ca stat participant

Republica Moldova a aderat pe 18 septembrie curent, la mecanismul UE de protecție civilă ca stat participant. Mecanismul este o inițiativă europeană de solidaritate...

Autoritățile au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea lui Ilan Șor

După condamnarea definitivă a politicianului fugar Ilan Șor, autoritățile de la Chișinău au trimis în Israel o cerere suplimentară pentru extrădarea fostului deputat. Și deși...

Kremlinul consideră ‘inevitabilă’ o creştere a tensiunilor între Kiev şi aliaţii săi europeni

Kremlinul estimează vineri că o creştere a tensiunilor între Ucraina şi aliaţii săi din Europa este ”inevitabilă”, o reacţie faţă de disputa în curs...

Kremlinul speră în revenirea Rusiei în ‘familia olimpică’

Kremlinul a declarat vineri că speră în revenirea Rusiei în "familia olimpică", în timp ce sportivii din această ţară au fost excluşi din competiţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.