SUA au distrus patru drone deasupra Yemenului

Publicat:

SUA au distrus patru drone deasupra Yemenului

Statele Unite au doborât miercuri patru drone în zonele din Yemen aflate sub controlul rebelilor houthi, a anunţat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM), scrie AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Forţele americane au reuşit să “distrugă patru drone” care “prezentau o ameninţare iminentă pentru navele americane, navele coaliţiei şi navele comerciale din regiune”, a declarat CENTCOM într-un comunicat publicat pe X, fost Twitter.


Citeşte şi: Atac la o reuniune ”antifascistă” în Suedia – Stiripesurse.md

O navă a coaliţiei a reuşit, de asemenea, să intercepteze în aceeaşi zi o rachetă antinavă lansată din zone controlate de rebelii yemeniţi şi spre Golful Aden, potrivit aceleiaşi surse.

SUA au distrus patru drone deasupra Yemenului

Această rachetă “viza probabil MV Yorktown”, un port-container “sub pavilion american deţinut şi operat de americani”, a precizat Comandamentul. “Nu s-au înregistrat răniţi sau pagube de către navele americane, ale coaliţiei sau comerciale”, a mai spus acesta.

Rebelii houthi, sprijiniţi de Iran, desfăşoară din noiembrie atacuri asupra navelor pe care le consideră a avea legături cu Israelul. Ei susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza.

În faţa atacurilor houthi, Statele Unite, susţinător al Israelului, au înfiinţat în decembrie o forţă multinaţională de protecţie maritimă în Marea Roşie şi au lansat, cu ajutorul Marii Britanii, lovituri în Yemen împotriva rebelilor houthi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

19 personalităţi americane au fost premiate de Joe Biden cu ‘Medalia Libertăţii’

19 personalităţi americane au fost premiate de Joe Biden cu 'Medalia Libertăţii' Preşedintele Joe Biden a acordat vineri cea mai înaltă distincţie civilă americană unui...

VIDEO – Un bărbat şi o femeie au incendiat un Coran în Suedia înaintea începerii săptămânii Eurovision

VIDEO - Un bărbat şi o femeie au incendiat un Coran în Suedia înaintea începerii săptămânii Eurovision Un bărbat şi o femeie au dat...

Încasările la bugetul național administrate de Serviciul Fiscal de Stat sunt în creștere

Încasările la bugetul național administrate de Serviciul Fiscal de Stat sunt în creștere Încasările la Bugetul public național (BPN) administrate de Serviciul Fiscal de Stat,...

Curtea Penală Internaţională avertizează cu represalii pentru cei care ameninţă la adresa sa

Curtea Penală Internaţională avertizează cu represalii pentru cei care ameninţă la adresa sa Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un avertisment la adresa "persoanelor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.