Ucraina denunță un nou atac rus masiv asupra infrastructurilor energetice

Publicat:

Ucraina denunță un nou atac rus masiv asupra infrastructurilor energetice

Forţele ruse au întreprins în noaptea de marţi spre miercuri un nou ”atac masiv” cu rachete şi drone asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei, făcând cel puţin şase răniţi, au anunţat autorităţile ucrainene, informează AFP.

“Inamicul nu renunţă la planurile sale menite să-i priveze pe ucraineni de lumină. Un nou atac masiv contra industriei noastre energetice!”, a scrie pe Telegram ministrul energiei ucrainean, Gherman Galuşcenko.


Aceste atacuri au vizat instalaţii de producţie şi de distribuţie electrică în regiunile Poltava (est), Kirovograd (centru), Zaporojie (sud), Lvov, Ivano-Frankovsk şi Viniţa (vest), a precizat el.

Diferite autorităţi locale au informat despre cel puţin şase răniţi în timpul nopţii: unul în regiunea Dnepropetrovsk (sud), unul în regiunea Kirovograd (centru), doi în Brovarî, lângă Kiev, şi cel puţin doi în capitala ucraineană.

Potrivit companiei DTEK, cel mai mare investitor privat în sectorul energetic în Ucraina, trei centrale termice au fost “grav avariate”. Ea a precizat că instalaţiile sale au fost bombardate de circa 180 de ori de la începutul războiului, în februarie 2022, dintre care de cinci ori în timpul ultimelor şase săptămâni.

Potrivit administraţiei militare a oraşului Kiev, bombardiere strategice ruse Tu-95MS au tras mai multe rachete de croazieră asupra capitalei, plasată în stare de alertă timp de trei ore. Toate rachetele au fost doborâte, a precizat aceasta.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori

Îmbătrânirea populaţiei în Europa este o oportunitate de afaceri pentru unii investitori Îmbătrânirea populaţiei în Europa generează îngrijorări în rândul guvernelor cu privire la perspectivele...

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni”

Veronica Dragalin a venit cu o reacție în urma criticilor: „Nu am venit în această funcție să-mi fac prieteni” Veronica Dragalin reacționează la patru zile...

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia

Finlanda va prezenta un proiect de lege pentru respingerea solicitanţilor de azil care încearcă să intre din Rusia Finlanda va propune săptămâna viitoare un proiect...

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit în Iran, în care se afla...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.