Un colonel american trimitea informaţii ultra-secrete pe un site de dating

Publicat:

Un colonel american trimitea informaţii ultra-secrete pe un site de dating

Un fost colonel care lucra pentru armata americană în cadrul Forţelor Aeriene americane (US Air Force), David Franklin Slater, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat şi inculpat în Nebraska, după ce a trimis, în primele luni ale Războiului din Ucraina, numeroase ”informaţii clasificate” către un profil pe un site de întâlniri online care ”se prezenta ca fiind o femeie care trăieşte în Ucraina”, anunţă Departamentul american al Justiţiei, potrivit stiripesurse.ro.

”Informatorul meu secret” era supranumele lui David Franklin Slater, care a lucrat la o aripă a US Air Force până sâmbătă, când a fost inculpat, precizează departamentul.


Citeşte şi: Janis Mazeiks vorbeşte despre referendumul de aderare la UE: „Vom respecta voința oamenilor” – Stiripesurse.md

El este acuzat de trimiterea unor informaţii clasificate despre Războiul din Ucraina pe un site de întâlniri străin.

Un colonel american trimitea informaţii ultra-secrete pe un site de dating

Potrivit actului inculpării, publicat luni pe site-ul Departamentului american al Justiţiei, David Franklin Slater a făcut schimb de meaje cu un ”co-conspirator”, ”o persoană care se prezenta ca fiind o femeie care trăieşte în Ucraina”, pe a cărei identitate nu o dezvăluie.

”În această perioadă, co-conspiratorul i-a cerut lui David Franklin Slater să-i furnizeze informaţii sensibile, care nu sunt publice şi confidenţiale, la care David Franklin Slater avea acces din cauza anagajării sale în cadrul US Air Force”, potrivit documentului.

Numeroase schimburi de mesaje au avut loc pe această platformă de întâlniri online şi prin e-mail, în perioada februarie-aprilie 2022, la începutul Războiului din Ucraina.

Departamentul american al Justiţiei dezvăluie zece exemple ale unor mesaje ale ”co-conspiratorului”.

”TU EŞTI INFORMATORUL MEU SECRET, IUBIREA MEA”

”Dave, sper că NATO îi va pregăti mâine o «surpriză» foarte neplăcută lui Putin! Îmi vei spune?”, era el întrebat la 19 aprilie 2022.

”Davidul meu adorat, oare NATO şi Biden au un plan secret să ne ajute?”, îl întreba cu o lună mai înainte.

Un colonel american trimitea informaţii ultra-secrete pe un site de dating

Însă nu este vorba doar despre întrebări. Contul care se prezintă drept o femeie care trăia în Ucraina îi mulţumeşte în mai multe rânduri angajatului US Air Force.

La 15 aprilie 2022, îi scria, ”Davidul meu adorat, mulţumesc pentru informaţiile preţioase. este formidabil că ofiţeri americani se duc la Kiev”.

”De fapt tu eşti primul care-mi spune că membrii NATO călătoreau cu trenul şi abia acum anunţă presa aici. Tu eşti informatorul meu secret, iubirea mea”, scria ”co-conspiratorul” în alt mesaj, la 15 martie.

Un colonel american trimitea informaţii ultra-secrete pe un site de dating

Departamentul american al Justiţiei dă asigurări că David Franklin Slater a comunicat ”informaţii clasificate referitoare la apărarea naţională” acestui cont.

În afară de aceste exemple, el a transmis informaţii despre ţinte militare şi capacităţile Rusiei de invazie a Ucrainei.

David Franklin era un colonel din cadrul Forţelor Terestre (US Army) până la retragerea sa, în decembrie 2020.

El a fost detaşat apoi la Comandamentul Strategic american (STRATCOM), ca angajat al Forţelor Aeriane americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta

Ziua Pământului 2024 – care este tema de anul acesta Astăzi, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Pământului, o zi dedicată conștientizării și acțiunilor concrete în...

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic

Iranul susţine că doctrina sa nucleară nu include armamentul atomic Ministerul de Externe de la Teheran a susţinut luni, prin purtătorul de cuvânt Nasser Kanaani,...

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori

13 gardieni de închisoare au fost arestaţi pentru agresarea unor minori Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni în Italia pentru că au agresat...

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni

Trei acte falsificare depistate la vama Sculeni Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un cetățean al Ucrainei în legătură cu actele depistate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.