Vaticanul afirmă că încetarea agresiunii ruse este prima condiţie pentru pace în Ucraina

Publicat:

Vaticanul afirmă că încetarea agresiunii ruse este prima condiţie pentru pace în Ucraina

Prima condiţie pentru orice negocieri pentru încetarea războiului din Ucraina este ca Rusia să pună capăt agresiunii sale, a declarat numărul 2 de la Vatican, într-un interviu publicat marţi de cotidianul Corriere della Sera, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Ministerul de Externe ucrainean l-a convocat, luni, pe nunţiul papal pentru a exprima ”dezamăgirea” legată de comentariul papei Francisc potrivit căruia Ucraina ”trebuie să aibă curajul de a arbora drapelul alb” şi să înceapă negocieri cu Rusia pentru a se pune capăt războiului început în urmă cu doi ani.


Citeşte şi: 10 mituri despre Recensământul Populației și Locuințelor 2024 – Stiripesurse.md

Cardinalul Pietro Parolin (foto), secretarul de stat al Vaticanului, a afirmat că Sfântul Scaun face presiuni pentru încheierea războiului şi că ”în primul rând ar trebui ca agresorii să înceteze focul”.

Vaticanul afirmă că încetarea agresiunii ruse este prima condiţie pentru pace în Ucraina

Papa Francisc a afirmat, într-un interviu acordat televiziunii elveţiene RSI, că Ucraina ar trebui să aibă curajul ”steagului alb”, care este ”un cuvânt curajos”, şi de a negocia pentru a pune capăt războiului cu Rusia ‘înainte ca lucrurile să se înrăutăţească’.

În interviu, înregistrat luna trecută, papa a fost întrebat despre poziţia sa cu privire la dezbaterea între cei care spun că Ucraina ar trebui să renunţe întrucât nu a putut respinge forţele ruse, şi cei care afirmă că aceasta ar legitima acţiunile părţii mai puternice. Jurnalistul care a luat interviul a fost folosit expresia ”steagul albul” în întrebare.

”Este o interpretare, este adevărat”, a răspuns papa Francisc, potrivit unei transcrieri şi a unui video parţial publicate sâmbătă în avans. Interviul integral urmează să fie difuzat pe 20 martie în cadrul unei noi emisiuni culturale.

”Dar cred că cel mai puternic este cel care se uită la situaţie, se gândeşte la oameni şi are curajul steagului alb şi negociază”, a afirmat papa, adăugând că negocierile ar trebui să aibă loc cu ajutorul puterilor internaţionale.

Vaticanul afirmă că încetarea agresiunii ruse este prima condiţie pentru pace în Ucraina

”Cuvântul a negocia este un cuvânt curajos. Când vezi că eşti învins, când lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi”, a continuat papa.

Într-un comunicat difuzat după publicarea interviului, purtătorul de cuvânt a Vaticanului, Matteo Bruni, a clarificat că suveranul pontif a preluat termenul ”steagul alb” de la interviatorul său şi l-a folosit pentru ”a indica o oprire a ostilităţilor şi un armistiţiu obţinute cu curajul negocierilor”.

Într-un alt segment al interviului, vorbind despre războiul dintre Israel şi Hamas, papa Francisc a afirmat că ”negocierea nu înseamnă niciodată o capitulare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.