Vlad Filat: Moldova are nevoie de o conducere care să oprească războiul politic intern

Publicat:

Actualul partid de guvernare nu poate rezolva problemele Moldovei, deoarece el însuși le creează. Țara are nevoie de o conducere care vorbește mai puțin și lucrează mai mult. Declarațiile au fost făcute de președintele Partidului Liberat Democrat, Vlad Filat, în cadrul unei conferințe de presă.

„Avem nevoie de un compromis naţional. Cetăţenii sunt dezorientaţi. PAS sporeşte polarizarea politică a societăţii până la niveluri inacceptabile, periculoase. Tinerii pleacă – chiar şi cei cu salarii bune. Bătrânii supravieţuiesc cu o pensie de două mii de lei. Sute de şcoli şi spitale rămân fără profesori şi medici. Sute de aşezări sunt fără tineri şi copii. Iar PAS continuă să împartă oamenii în buni şi răi, în galbeni şi restul, în proeuropeni şi duşmani”, a declarat Filat.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

Totodată, Vlad Filat a spus că, în același timp, toată lumea are aceleași probleme – prețuri mari, salarii și pensii mici, o economie în scădere și altele. Potrivit lui, dacă aceste probleme vor fi rezolvate, atunci nu va mai fi nevoie ca oamenii să plece din Moldova, iar țara va renaște.

În opinia sa, PAS construieşte autoritarismul, dorind ca cetăţenii să fie „orbi, surzi şi muţi”. Acesta menționează că în secolul 21 acest lucru este greu de crezut. După părerea lui, „PAS pierde încrederea cetățenilor, dar continuă să păstreze puterea cu orice preț”.

„Liderii PAS nu recunosc că pierderea încrederii înseamnă pierderea legitimităţii”, a spus el.

Potrivit președintelui PLDM, Moldova are nevoie de o guvernare cu gândire de oameni de stat, „nu de egoiști, specialiști în simulări și manipulări”. Acesta spune că adevărata politică este compromisul și dialogul.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

„Moldova are nevoie de o conducere care să oprească războiul politic intern şi să împiedice escaladarea acestuia în război civil. Moldova are nevoie de o conducere care să depolitizeze instituţiile statului, să asigure punerea în aplicare a drepturilor şi libertăţilor omului, să asigure progresul social şi un nivel de trai ridicat pentru toţi cetăţenii”, a subliniat Filat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan

ISIS revendică un atac asupra unor turişti în Afganistan Gruparea Stat Islamic (ISIS) a revendicat duminică un atac în care au fost ucişi vineri în...

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară

Zeci de străini au primit refuz de intrare în țară Pe parcursul zilei și nopții trecute, polițiștii de frontieră au emis refuz de intrare pe...

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran

Teheranul anunţă cine va prelua puterea în Iran Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, decedat duminică într-un accident de elicopter, va fi înlocuit de prim-vicepreşedintele Mohammad Mokhber,...

METEO// Vremea se încălzește. Izolat va ploua

METEO// Vremea se încălzește. Izolat va ploua Vremea treptat se încălzește, iar meteorologii prognozează pentru ziua de astăzi ploi, care ar putea cădea izolat. Citește și:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.