Von der Leyen are ‘tendința’ să uite de Brexit: ‘De la început… mandatul… a fost foarte provocator’

Publicat:

Von der Leyen are ‘tendința’ să uite de Brexit: ‘De la început… mandatul… a fost foarte provocator’

”De la început… mandatul… a fost foarte provocator”, a declarat miercuri, la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timp ce a trecut în revistă principalele provocări cu care s-a confruntat din 2019 până în prezent, concentrându-se asupra pandemiei și invaziei Rusiei în Ucraina.

”A început de fapt cu Brexitul, am tendința să uit asta, dar aceasta a fost prima lună a mandatului meu”, a spus Ursula von der Leyen, conform POLITICO. Von der Leyen nu a făcut nicio referire la Brexit în discursul anual adresat Parlamentului European în septembrie anul trecut, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Candidată pentru Comisia Europeană

Von der Leyen, o conservatoare germană, și-a depus săptămâna aceasta candidatura pentru încă cinci ani la conducerea puternicului executiv al UE, care propune noi legi europene. Ea este clar favorită pentru acest post.

Decizia va fi luată după alegerile europene din iunie de către cei 27 de lideri naționali ai UE, care, în conformitate cu tratatele blocului comunitar, ar trebui să ia în considerare rezultatele alegerilor.

Familia politică de centru-dreapta a Ursulei Von der Leyen, Partidul Popular European, a declarat miercuri că aceasta este singurul candidat al partidului, ceea ce înseamnă că va fi susținută în cadrul unui congres al partidului care va avea loc la București la începutul lunii martie.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara

Alaiul MAN a colindat prin toată ţara Echipa Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN), sâmbătă, a fost la discuții cu oamenii din întreaga țară. Ion Ceban, liderul...

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.