World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

Publicat:

World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

Organizația internațională World Central Kitchen a oprit operațiunile umanitare în Gaza după moartea voluntarilor săi. Șapte persoane au murit marți în urma unui atac aerian. Hamas a dat vina pe israelieni, iar armata din Israel a anunțat că face o „evaluare amănunțită” a incidentului.

Organizația caritabilă World Central Kitchen (WCK) a anunțat că își suspendă operațiunile în Gaza după moartea a șapte dintre lucrătorii săi. Organizația de caritate a spus că persoanele ucise făceau parte dintr-un convoi care părăsea un depozit din centrul Fâșiei Gaza. Acolo, echipa descărcase aproximativ 100 de tone de alimente aduse în Gaza pe ruta maritimă, scrie BBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Organizația a mai spus că a anunțat armata israeliană despre traseul convoiului și că participanții purtau veste antiglonț cu sigla WCK. Potrivit WCK, voluntarii care au murit sunt australieni, polonezi, britanici, palestinieni și o persoană cu dublă cetățenie americană și canadiană.

Organizația de caritate este responsabilă pentru 60% din ajutorul neguvernamental care ajunge în Gaza.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea voluntarilor. Reprezentanții organizației au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.

Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanțe familiei voluntarului australian și l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicații.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Reprezentanții Forțelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfășoară o analiză amănunțită la cele mai înalte niveluri pentru a înțelege circumstanțele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au transportat aproximativ 400 de tone de alimente și provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite și World Central Kitchen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Majoritatea actelor normative adoptate în Parlament au venit de la Guvern

Majoritatea actelor normative adoptate în Parlament au venit de la Guvern În sesiunea parlamentară de primăvară, care s-a încheiat pe 31 iulie, cele mai multe...

Ucraina a luat prizonieri de război în incursiunea din regiunea rusă Kursk

Ucraina a luat prizonieri de război în incursiunea din regiunea rusă Kursk Forţele armate ucrainene au luat prizonieri mai mulţi soldaţi ruşi în districtul Sudja...

Partidul Șansă, amenzi pentru accesarea ilegală a datelor personale

Partidul Șansă, amenzi pentru accesarea ilegală a datelor personale Instanța de fond a recunoscut vinovat partidul Șansă de accesarea ilegală a datelor cu caracter personal....

Janis Mazeiks îi încurajează pe cetăţenii Moldovei să participe la referendum

Janis Mazeiks îi încurajează pe cetăţenii Moldovei să participe la referendum Referendumul este un element foarte important pentru Republica Moldova și noi sperăm că la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.