World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

Publicat:

World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

Organizația internațională World Central Kitchen a oprit operațiunile umanitare în Gaza după moartea voluntarilor săi. Șapte persoane au murit marți în urma unui atac aerian. Hamas a dat vina pe israelieni, iar armata din Israel a anunțat că face o „evaluare amănunțită” a incidentului.

Organizația caritabilă World Central Kitchen (WCK) a anunțat că își suspendă operațiunile în Gaza după moartea a șapte dintre lucrătorii săi. Organizația de caritate a spus că persoanele ucise făceau parte dintr-un convoi care părăsea un depozit din centrul Fâșiei Gaza. Acolo, echipa descărcase aproximativ 100 de tone de alimente aduse în Gaza pe ruta maritimă, scrie BBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Organizația a mai spus că a anunțat armata israeliană despre traseul convoiului și că participanții purtau veste antiglonț cu sigla WCK. Potrivit WCK, voluntarii care au murit sunt australieni, polonezi, britanici, palestinieni și o persoană cu dublă cetățenie americană și canadiană.

Organizația de caritate este responsabilă pentru 60% din ajutorul neguvernamental care ajunge în Gaza.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea voluntarilor. Reprezentanții organizației au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.

Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanțe familiei voluntarului australian și l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicații.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Reprezentanții Forțelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfășoară o analiză amănunțită la cele mai înalte niveluri pentru a înțelege circumstanțele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au transportat aproximativ 400 de tone de alimente și provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite și World Central Kitchen.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal

Încasări de peste 781 de milioane la Serviciul Vamal Serviciului Vamal raportează pentru săptămâna trecută încasări la bugetul de stat de peste 781,4 milioane...

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi

POTOP în China: 11 oameni sunt daţi dispăruţi Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii...

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas

Israelul promite, la începutul Paştelui evreiesc, noi lovituri dure împotriva Hamas Israelul, care sărbătoreşte luni începutul Paştelui evreiesc, se pregăteşte să intensifice presiunea militară în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.