X

World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

World Central Kitchen a oprit operațiunile în Gaza după moartea voluntarilor săi

Organizația internațională World Central Kitchen a oprit operațiunile umanitare în Gaza după moartea voluntarilor săi. Șapte persoane au murit marți în urma unui atac aerian. Hamas a dat vina pe israelieni, iar armata din Israel a anunțat că face o „evaluare amănunțită” a incidentului.

Organizația caritabilă World Central Kitchen (WCK) a anunțat că își suspendă operațiunile în Gaza după moartea a șapte dintre lucrătorii săi. Organizația de caritate a spus că persoanele ucise făceau parte dintr-un convoi care părăsea un depozit din centrul Fâșiei Gaza. Acolo, echipa descărcase aproximativ 100 de tone de alimente aduse în Gaza pe ruta maritimă, scrie BBC, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

Organizația a mai spus că a anunțat armata israeliană despre traseul convoiului și că participanții purtau veste antiglonț cu sigla WCK. Potrivit WCK, voluntarii care au murit sunt australieni, polonezi, britanici, palestinieni și o persoană cu dublă cetățenie americană și canadiană.

Organizația de caritate este responsabilă pentru 60% din ajutorul neguvernamental care ajunge în Gaza.

Ismail al Thawabta, un purtător de cuvânt al biroului de presă al guvernului din Gaza, a declarat că Israelul este responsabil pentru moartea voluntarilor. Reprezentanții organizației au protestat cerând guvernului israelian „să oprească asasinatele”.

Premierul Australiei Anthony Albanese a oferit condoleanțe familiei voluntarului australian și l-a contactat pe ambasadorul israelian pentru a-i cere explicații.

Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Reprezentanții Forțelor de Apărare a Israelului au declarat că „desfășoară o analiză amănunțită la cele mai înalte niveluri pentru a înțelege circumstanțele acestui incident tragic”.

Navele de ajutor care au sosit luni în Gaza au transportat aproximativ 400 de tone de alimente și provizii într-un transport organizat de Emiratele Arabe Unite și World Central Kitchen.

Tags: Anthony AlbaneseGazahamasWorld Central Kitchen
Diverse