Youtuber cunoscut, arestat 32 de ore pentru că a glumit despre un atac asupra unei bănci

Publicat:

Youtuber cunoscut, arestat 32 de ore pentru că a glumit despre un atac asupra unei bănci

Un youtuber cunoscut a fost arestat timp de 32 de ore pentru că a făcut comentarii despre posibilele efecte ale unui atac terorist asupra unei instituții financiare din Venezuela. El a fost eliberat și a susținut că vorbele sale au fost interpretate greșit.

Un youtuber care încarcă videoclipuri de călătorie a fost eliberat după ce a fost reținut timp de 32 de ore. El a fost reținut duminică pe aeroportul din Caracas, potrivit BBC.


Citește și: Fugarii Plahotniuc și Șor își păstrează cetățenia. Președinția refuză revocarea

Procurorul general al Venezuelei, Tarek Saab, a declarat că Oscar Alejandro Pérez a fost arestat din cauza unui videoclip pe care l-a realizat anul trecut. Saab susține că în videoclip, Perez îndeamnă la aruncarea în aer a unei clădiri financiare din Caracas.

În replică, bărbatul care are aproape două milioane de urmăritori a susținut că propoziția la care s-a referit procurorul a fost scoasă din context.

În videoclip, el arată către o clădire înaltă și spune: „Acea clădire luminată din spatele nostru este Turnul Credicard. Detaliu curios: toate serverele pentru cardurile de credit și de debit venezuelene sunt acolo. Dacă ar fi aruncată o bombă în acea clădire, întregul sistem bancar național s-ar prăbuși”.

Citește și: FSB a arestat în Daghestan mai mulţi militanţi străini care au legături cu atacul de la Moscova

El a insistat că își iubește țara natală și a spus că orice atac asupra unei instituții financiare i-ar dăuna lui și familiei sale. Pérez a fost eliberat cu condiția să se pună la dispoziție procurorilor și instanțelor în cazul în care va fi citat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat

CUB și-a stabilit prioritățile pentru viitorul apropiat Consiliul Național Politic (CNP) al Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) s-a întrunit, la 20 aprilie, pentru a...

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume

Ministrul Culturii a vizitat „Cel mai bun sat turistic” din lume Patrimoniu cultural – resursa  de bază în turismul rural este tema unui eveniment organizat sâmbătă...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Tragedie la o competiţie din Sri Lanka. Şapte persoane au murit după ce o maşină a ieşit de pe traseu şi a intrat în...

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE

Igor Grosu este prezent la Conferința Președinților Parlamentelor din UE Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care se desfășoară...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.